Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα για τον Αυτισμό από την Διδε Ν. Λέσβου στο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα με τίτλο «Ζώντας με τον Αυτισμό» το Σάββατο, 5 Μαΐου 2018 στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Πειραματικού Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης.


Η προσέλευση και το ενδιαφέρον του κόσμου για την προσπάθειά μας ήταν πράγματι συγκινητική και αυτό μας δίνει δύναμη και έναυσμα για περαιτέρω δράσεις πάνω στο τεράστιο θέμα του «Αυτισμού» στο μέλλον.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι συνέβαλλαν με το δικό τους τρόπο προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος μας να ευαισθητοποιήσουμε αλλά και να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας για ένα θέμα που μας απασχολεί όλους, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Πιο συγκεκριμένα, ευχαριστούμε από καρδιάς τον κ. Φρέρη Γεώργιο, Ψυχίατρο, που ανταποκρίθηκε άμεσα και με μεγάλη χαρά στο κάλεσμά μας, τον Επίτιμο Σχολικό Σύμβουλο Ειδικής Αγωγής κ. Παπαδημητρίου Διονύσιο, τη ψυχολόγο του Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου Μυτιλήνης, κα. Σχοιναράκη Γεωργία, τον ιατρό καρδιολόγο κ. Γρηγοράκη Παναγιώτη και τις φιλολόγους Ειδικής Αγωγής, κα. Γκέντζη Άννα και κα. Μούρα Χριστίνα.

Πολύτιμη ήταν η συμβολή του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Ανθρώπων με Αυτισμό Λέσβου και ιδιαίτερα της Προέδρου του, κα.Σκούρτσου Αναστασία η οποία με την κατάθεση της προσωπικής της εμπειρίας μας συνεπήρε όλους.

Η οικονομική συμβολή της Περιφέρειας Β. Αιγαίου στην Ημερίδα ήταν σημαντική και ευελπιστούμε και για άλλες συνεργασίες στο μέλλον.

Ευχή μας είναι να γίνουν τα σωστά βήματα για την ομαλή ένταξη των αυτιστικών ατόμων στην εκπαίδευση και στην κοινωνία γενικότερα.


Ο Δ/ντής της Δ/θμιαςΕκπ/σης Λέσβου

Καπιωτάς Μιχαήλ