«Τολμώντας» το 4ο TEDxLesvos


Με αέρα καλοκαιρινό στις 3 Ιουνίου 2018 στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης έρχεται το TEDxLesvos 2018 με θέμα το Daring (Τολμώντας)!


Με περιεχόμενο προσηλωμένο στην διάδοση ξεχωριστών ιδεών και ιστοριών,  και θέματα που ισορροπούν μέσα στην επιχειρηματικότητα, το design, την τεχνολογία, τον πολιτισμό, το περιβάλλον, τον αθλητισμό και τον ακτιβισμό, η φετινή θεματική του TEDxLesvos αποσκοπεί να συνδέσει φαινομενικά ασύνδετες ιστορίες και ιδέες  μέσα από την κατάσταση στην οποία έρχεται ο άνθρωπος...  «Τολμώντας» .

Περισσότεροι από δέκα ομιλητές, πλαισιωμένοι από performances, θεματικά workshops και παράλληλες δράσεις θα δώσουν τη δική τους οπτική πάνω στην έννοια της τόλμης. Πόση τόλμη χρειάζεται για να κάνεις το επόμενο βήμα ή για να «πατήσεις φρένο» την κατάλληλη στιγμή; Πως παρακινείς μια ολόκληρη κοινότητα να επιλύσει τα προβλήματά της και πως επιλέγεις το πιο δύσκολο από τα διαθέσιμα μονοπάτια επιχειρηματικότητας; Πως δίνεις πνοές φρεσκάδας σε κάτι που θεωρείται «παλιό» ή πως παλεύεις για αυτονόητα (;) δικαιώματα απέναντι σε στερεότυπα, προκαταλήψεις ή νομικά κενά;

Όπως πάντα, στόχος του TEDxLesvos είναι ο προβληματισμός μέσα από διάχυση της γνώσης και την επαφή με νέες ιστορίες.  Ειδικότερα φέτος στοχεύει να δείξει τη αέναη και διαρκή αναμέτρηση του ανθρώπου με τις δυνάμεις του προκειμένου να θέσει στόχους και να τους πετύχει ή ακόμη και να αναθεωρήσει τους στόχους τολμώντας την αλλαγή διαδρομής!

Οι πρώτοι ομιλητές

Ρηνιώ Συμεωνίδου

Η Ρηνιώ Συμεωνίδου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Αγάπησε, σπούδασε, δούλεψε και δίδαξε την τέχνη του ήχου στον κινηματογράφο, στο ραδιόφωνο, στις ζωντανές συναυλίες και στο στούντιο για δυο δεκαετίες. Αναζητώντας “πιο ήσυχη” και ανθρώπινη ζωή, αποσύρθηκε στις Κυκλάδες, όπου αξιώθηκε να ξαναγίνει γονιός στα 43 της. Νιώθοντας ότι η ήπια, συνειδητή γονεϊκότητα με ενσυναίσθηση και σεβασμό στο παιδί αλλάζει το μελλοντικό κόσμο για το καλύτερο, ασχολείται με το γονεϊκό και εκπαιδευτικό ακτιβισμό, με ιδιαίτερη ευαισθησία στα δικαιώματα και τη συμπερίληψη των μειονοτικών παιδιών (ΑμεΑ, ΑμεΕΕΑ, ΛΟΑΤΚΙ+, παιδιά πρόσφυγες, κ.α.).  Παράλληλα σπουδάζει ξανά, Ανθρωπιστικές Επιστήμες στο ΕΑΠ (τμ. Ευρωπαϊκού Πολιτισμού)

Είναι ιδρυτικό μέλος της γονεϊκής συλλογικότητας “Ενσυναίσθηση”, του Συλλόγου Στήριξης ΑμεΑ & ΑμεΕΕΑ Κυκλάδων “Δικαίωμα” & της (υπό ίδρυση) συλλογικότητας “Intersex Greece”. Είναι ενεργό μέλος στο “Πολύχρωμο Σχολείο” (συλλογικότητα για τη συμπερίληψη των ΛΟΑΤΚΙ+ παιδιών στην εκπαίδευση) & υπεύθυνη για τα ίντερσεξ δικαιώματα στο Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών. Τον Οκτώβρη του ‘17 άνοιξε στην Ελληνική Βουλή το θέμα της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ίντερσεξ ανθρώπων, που μέχρι σήμερα παραμένουν αόρατοι για την ελληνική πολιτεία.  Δραστηριοποιείται στη θεσμική και εξωθεσμική ενημέρωση & επιμόρφωση για τα δικαιώματα και την συμπερίληψη των ίντερσεξ ανθρώπων, στην ανατροφή, την εκπαίδευση, την υγεία, την εργασία.

Παναγιώτης Διμπαμπής
Ο Παναγιώτης Διμπαμπής είναι μηχανουργός και πριν από δέκα περίπου χρόνια, όταν ήταν σε ηλικία 30 ετών, ένα σοβαρό πρόβλημα στη μέση, τον οδήγησε σε ένα επίπονο χειρουργείο αντικατάστασης δύο σπονδύλων. Μετά από αυτό αποφάσισε να ασχοληθεί για πρώτη φορά με τον αθλητισμό και συγκεκριμένα αγώνες μεγάλων αποστάσεων. Τα Brevets ακολούθησε η συμμετοχή στον Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας και έπειτα η συμμετοχή και ο τερματισμός στους αγώνες τριάθλου μεγάλων αποστάσεων Iron Man, το οποίο περιλαμβάνει συνεχόμενα κολύμβηση, ποδηλασία και τρέξιμο με περιορισμένη διάρκεια ολοκλήρωσής τους!
- -

Περισσότερες πληροφορίες για το 4ο TEDxLesvos, τους ομιλητές, τα performances, τις παράλληλες δράσεις και το πως μπορείτε να προμηθευτείτε σύντομα τα εισιτήρια, θα δημοσιεύονται τις επόμενες ημέρες στην ιστοσελίδα www.tedxlesvos.com και στα κανάλια του event στα social media.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Όλα τα νέα του TEDxLesvos εδώ:
Επίσημη ιστοσελίδα: www.tedxlesvos.com
Facebook: https://www.facebook.com/TEDxLesvos/
Twitter: https://twitter.com/tedxlesvos
Instagram: https://www.instagram.com/tedxlesvos/