Στις 4 Απριλίου 2019 η δική των πέντε από τους εννέα συλληφθέντων για τα επεισόδια στη Μυτιλήνη κατά την επίσκεψη Τσιπρα στις 03/05

Ένα χρόνο μετά, για τις 4 Απριλίου του 2019

Ένα χρόνο μετά, για τις 4 Απριλίου του 2019, ανέβαλε την για χθες προσδιορισμένη δίκη των πέντε από τους εννέα συλληφθέντων για τα επεισόδια στη Μυτιλήνη, μετά την πορεία διαμαρτυρίας πολιτών το βράδυ της Πέμπτης 3 Μαΐου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Πρωθυπουργού. Ένας εκ των κατηγορουμένων για λόγους υγείας εισήχθη στο νοσοκομείο Μυτιλήνης και ο δικηγόρος του ζήτησε και πήρε αναβολή της υπόθεσης.
Και οι πέντε, κατηγορούνται για διατάραξη κοινής ειρήνης, διακεκριμένες φθορές και απόπειρες σωματικής βλάβης. Δυο από τους εννέα συλληφθέντες εκείνο το βράδυ κατηγορούμενοι για απλή εξύβριση, παραπέμφθηκαν να δικαστούν χωριστά ενώ διαχωρίστηκε η δίκη δυο εκ των συλληφθέντων γιατί ως ανήλικοι παραπέμφθηκαν να δικαστούν από δικαστήριο ανηλίκων.
Ας σημειωθεί ότι οι συλληφθέντες, είχε μετά την απολογία τους προσδιοριστεί να δικασθούν την Δευτέρα 7 Μαΐου, η εκδίκαση όμως είχε αναβληθεί για σήμερα λόγω έλλειψης αίθουσας για να συνεδριάσει το αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο.

Πηγή Στρατής Μπαλάσκας / ΑΠΕ - ΜΠΕ