Υπ. Μεταν. Πολιτικής Δ. Βίτσας: «Στοχοποιημένη από τους διακινητές η Λέσβος»-«3000 θα είναι οι μετανάστες στην Μορια έως τον Σεπτέμβριο»

 «Οι επιστροφές στην Τουρκία δεν είναι τόσες πολλές όσες προέβλεπε η κοινή δήλωση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο «ΘΕΜΑ 104,6», ο κ. Βίτσας τόνισε πως η Θεσσαλονίκη δεν έζησε «καμία φρίκη»,  υπάρχει, ωστόσο, σοβαρή πίεση στα Λαγκαδίκια και τα Διαβατά, αλλά οι περισσότερες πόλεις στην Ελλάδα δεν ζουν την πίεση από το προσφυγικό.

Όσον αφορά τη Μόρια επισήμανε πως στόχος είναι να βρίσκονται εκεί 3.500 άνθρωποι μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Ακόμη, υποστήριξε πως πρέπει να φύγει κόσμος είτε προς την ηπειρωτική Ελλάδα είτε προς την Τουρκία είτε προς τις χώρες καταγωγής.



Στη συνέχεια, ο υπουργός αποκάλυψε, γι’ ακόμη μια φορά, πως οι προσφυγικές ροές τον Απρίλιο ήταν χαμηλές σε σχέση με το 2017, αλλά υπήρχαν μεγάλες ροές από τον Έβρο. Από την άλλη, τον Μάιο, όπως υπογράμμισε, μειώθηκαν οι ροές αυτές κατά πολύ, όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η Λέσβος. «Η Λέσβος είναι στοχοποιημένη από τους διακινητές. Αναμένω όταν θα καταβληθεί η χρηματοδότηση στην Τουρκία θα βελτιωθούν περαιτέρω τα πράγματα»,  συμπλήρωσε και πρόσθεσε «λειτουργούμε σε ένα πεδίο που ο ένας παράγοντας – οι ροές – είναι ανεξέλεγκτες. Λαμβάνοντας υπόψη τι έχει γίνει τα προηγούμενα χρόνια κάναμε προετοιμασία».

Πηγή: http://myportal.gr