1,3 εκατ. ευρώ για την βελτίωση και αναβάθμιση της Ελευθερίου Βενιζέλου από τη Σουράδα μέχρι το Μακρύ Γιαλό

1,3 εκατ. ευρώ από το Ε.Π. της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την αναβάθμιση της «Ελευθερίου Βενιζέλου» στη Μυτιλήνη

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου υπέγραψε την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου του έργου «Βελτίωση και αναβάθμιση κύριας αστικής αρτηρίας Ελευθερίου Βενιζέλου (Τμήμα Σουράδας-Μακρύς Γιαλός) στη Μυτιλήνη», συνολικού προϋπολογισμού 1.307.009,46 ευρώ.

Το έργο αφορά στη βελτίωση και αναβάθμιση της κεντρικής οδικής αρτηρίας της Ελευθερίου Βενιζέλου από την Σουράδα (σημείο που τελειώνουν οι κατοικίες από την πλευρά της θάλασσας) μέχρι τον Μακρύ Γιαλό δηλαδή του κεντρικού και μοναδικού οδικού άξονα της πόλης της Μυτιλήνης που οδηγεί από και προς τον Αερολιμένα «Οδυσσέας Ελύτης» και ο οποίος έχει σημαντικό κυκλοφοριακό φόρτο. Περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:Παρεμβάσεις επί του οδοστρώματος,
παρεμβάσεις στα πεζοδρόμια,
κατασκευή ασφαλών ισόπεδων κόμβων σε επικίνδυνα σημεία.

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Λέσβου και προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί έως τον Αύγουστο του 2020.

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου δήλωσε σχετικά:

«Αξιοποιούμε τους χρηματοδοτικούς ευρωπαϊκούς πόρους του ΕΣΠΑ και εξασφαλίζουμε τη δυνατότητα υλοποίησης ενός έργου πρώτης προτεραιότητας για την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της πόλης της Μυτιλήνης. Το συγκεκριμένο έργο, που θα υλοποιήσει ο Δήμος Λέσβου, θα βελτιώσει, επίσης, την οδική ασφάλεια και θα παρέχει ασφαλή διέλευση στους πεζούς που χρησιμοποιούν το νότιο παραλιακό μέτωπο. Πρόκειται για μία παρέμβαση που συνολικά θα αναδείξει τη νότια περιοχή της πόλης, καθιστώντας την ακόμη πιο ελκυστική».