ΟΑΣ Λέσβου: Περικοπή κατά 100.000 ευρώ φέτος στην δακοκτονία- Ετοιμότητα για αγωνιστικές κινητοποιήσεις

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΛΕΣΒΟΥ

                                         ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η κατηφόρα που έχουν πάρει οι τιμές των προϊόντων μας (γάλα, κρέας , λάδι) σε συνδυασμό με τις αυξήσεις στα γεωργικά εφόδια , καύσιμα, ρεύμα που θα φτάσουν στα ύψη τον Ιούλιο λόγω ΦΠΑ, έχουν την υπογραφή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και γενικότερα της πολιτικής της Ε.Ε. που ακολουθούν όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Σκοπός τους το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς, (να πεταχτεί έξω από τη παραγωγή και τη γη ) ,προς χάρη λίγων μεγαλοαγροτών. 

Άλλο ένα πλήγμα για όλους μας αποτελεί η περικοπή  κατά 100.000 ευρώ φέτος της δακοκτονίας με αποτέλεσμα να καταργηθούν οι αγωγιάτες (αυτοί που μεταφέρουν το παρασκεύασμα στα σημεία που θα γίνει ο ψεκασμός).
                 
Καταλαβαίνουμε όλοι μας λόγω του ορεινού όγκου του νησιού μας  αλλά και της βατότητας των αγροτικών δρόμων, πως η δακοκτονία φέτος θα είναι σκέτη κοροϊδία. Ίσα - ίσα να πούμε πως ψεκάσαμε. Λόγω  και των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών για  το δάκο που επικρατούν φέτος  καταλαβαίνουμε όλοι πως η ζημιά στη παραγωγή θα είναι μεγάλη. Αυτή είναι η δίκαιη ανάπτυξη τους.  Αυτή ευαγγελίζεται ο πρωθυπουργός, αυτή ήρθε να μας φέρει με το αναπτυξιακό  συνέδριο πριν λίγες μέρες. Αυτή τη δίκαιη ανάπτυξη ακολουθεί  πιστά και η περιφέρεια που αν και είναι υπεύθυνη για την δακοκτονία  δεν κάνει τίποτα για τη προστασία της παραγωγής μας. Καλούμε όλη τη μικρομεσαία αγροτιά να  είναι σε ετοιμότητα για αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την διεκδίκηση των δίκαιων  αιτημάτων μας για την συνολική ανατροπή αυτής  της πολιτικής.