Μια διαφορετική «Ανάσταση…» για τους κατοίκους της σεισμόπληκτης Βρισας στον Αγ. Ευστάθιο στα Βατερα…. και το ομοίωμα του Ιούδα (pics, vid)

Οι κάτοικοι της Βρίσας δεν το έβαλαν κάτω!

Προσπαθούν να ξαναχτίσουν τη ζωή τους μέσα απ' τα ερείπια, να ξαναβρούν την καθημερινότητά τους και το χαμόγελο της αισιοδοξίας!

Το φετινό Πάσχα για τους κατοίκους της Βρίσας που ισοπέδωσε ο σεισμός της 12ης Ιουνίου, ήταν διαφορετικό.

Ήταν το πρώτο Πάσχα μακριά από τα σπίτια τους, μακριά από το χωριό τους.



Οι λειτουργίες για πρώτη χρονιά δεν πραγματοποιήθηκαν στην εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής που παραδοσιακά γίνονταν στο κέντρο του χωριού. Ο Ναός αυτός σήμερα  κρατιέται με υποστυλώματα, ενώ και το εκκλησάκι Κωνσταντίνου και Ελένης όπου επίσης γίνονταν λειτουργίες έχει χαρακτηριστεί «κόκκινο». 

Αρκετοί κάτοικοι ήθελαν η αναστάσιμη λειτουργία να γίνει με κάποιο τρόπο στο χωριό, ώστε συμβολικά να παραπέμπει στην ανάσταση… που οι κάτοικοι της Βρίσας περιμένουν για το κατεστραμμένο χωριό τους

Μεγάλη Πέμπτη, Μεγάλη Παρασκευή και Μεγάλο Σάββατο στο εκκλησάκι του Αγίου Στάθη στα Βατερά έγινε η φιλόξενη στέγη πιστών από την Βρισα και όχι μόνο.

Εκατοντάδες πιστοί περισσότεροι από κάθε άλλη φορά ακολούθησαν όλες τις άγιες ημέρες…. 

Στο μικρό εκκλησάκι του Αγίου Ευσταθίου για να χωρέσουν όλοι οι πιστοί στήθηκε μέχρι και μια μεγάλη στρατιωτική σκηνή έξω από αυτό με καρέκλες μέσα ώστε να μπορούν οι ηλικιωμένοι και οι ανήμποροι να παρακολουθήσουν τις λειτουργιές.



Το Μεγάλο Σάββατο πλήθος κόσμου παρακολούθησε την αναστάσιμη λειτουργία ενώ νεαροί με τα βαρελότα και τα πυροτεχνήματα έδωσαν άλλο τόνο και χρώμα την ώρα του Χριστός Ανέστη… περιμένοντας να έρθει η Ανάσταση γι αυτούς και για τις οικογένειες τους μετά τα όσα πέρασαν και περνούν από τον Ιούνιο του 2017....

Αξίζει να σημειώσουμε ότι έστησαν μέχρι και ομοίωμα του Ιούδα στην παραλία των Βατερων με σκοπό να τον κάψουν με το μήνυμα του πάνω να γράφει <<Εγκέλαδος …Το καταπέτασμα του χωριού εσχίσθη εις δύο από άνωθεν έως κάτω, και η γη εσείσθη και αι πέτραι εσχίσθησαν…>>

Ευχή όλων μας, μια μέρα να αναστηθεί και η Βρίσα, όπως τη θυμόμαστε πριν την αποφράδα ημέρα της 12.06.2017


Δείτε το βίντεο που μας έστειλε ο Γιώργος Ζιγουκης από την αναστάσιμη λειτουργία στον Άγιο Ευστάθιο στα Βατερα