Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου-Γ. Πάλλης: Οργανωμένη και συντονισμένη η ακροδεξιά επίθεση εναντίον προσφύγων στη Μυτιλήνη (Vid)

Για την οργανωμένη και συντονισμένη ακροδεξιά επίθεση εναντίον των προσφύγων στο νησί της Λέσβου μίλησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Πάλλης στην ΕΡΤ καταγγέλλοντας ότι «πέταγαν φωτοβολίδες στις κουβέρτες που κοιμούνταν μωρά».


Ο κ. Πάλλης μίλησε για τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων όπου όπως εξήγησε η δομή της Μόριας δεν είναι κακή αλλά έχει υπερπληθυσμό οπότε οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες. Από την άλλη, ο χώρος του Καρά Τεπέ,  που είναι ένας υποδειγματικός.

Παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση προφανώς και έχει τις ευθύνες της, ωστόσο πρέπει να αναλογιστούμε ότι όταν ήρθε το μεγάλο ρεύμα προσφύγων το 2015 δεν υπήρχαν ούτε εγκαταστάσεις ούτε νομολογία τα οποία έγιναν. «Η αλήθεια είναι ότι οι νησιώτες έχουν βάλει πλάτη».



Υπάρχει όμως όπως ανέφερε «γενικευμένη γκρίνια στον κόσμο και κούραση από την μακροχρόνια αυτή κατάσταση». «Πρέπει να βελτιωθούν οι συνθήκες και να γίνει αποσυμφόρηση στο νησί αλλά υπάρχει και η απαίτηση του παράλογου» είπε ο κ. Πάλλης επιρρίπτοντας ευθύνες στην δημοτική αρχή.


«Όταν η ίδια η δημοτική αρχή απευθύνεται στην Εισαγγελία προκειμένου να εκκενωθεί η πλατεία από τους καθήμενους διαμαρτυρόμενους και όταν γίνονταν φθορές στα επεισόδια κατά της δημόσιας περιουσίας, η στάση της δημοτικής αρχής ήταν «υπάρχουν και αγανακτισμένοι πολίτες» και δεν κινείται με τον ίδιο τρόπο για τις φθορές στη δημόσια περιουσία.

«Κύριο μέλημα της δουλειάς της αστυνομίας ήταν η προστασία της ζωής των προσφύγων από την οργανωμένη, προμελετημένη, συντονισμένη ακροδεξιά επίθεση εναντίον τους» είπε ο κ. Πάλλης προσθέτοντας ότι «ο Εισαγγελέας ήταν παρών όλο το βράδυ». Όπως ενημέρωσε η έρευνα δεν έχει ολοκληρωθεί και έκανε έκκληση όποιος έχει οπτικοαστουστικό υλικό να το καταθέσει για να βοηθήσει.

Πηγή avgi.gr