ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ: Σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης η περιφορά του Εσταυρωμένου σε όλη την Λέσβο

Με κατάνυξη η περιφορά του Εσταυρωμένου

Υπό το φως των κεριών και σε ατμόσφαιρα πλήρους κατάνυξης παρακολούθησαν την περιφορά του Εσταυρωμένου, το βράδυ της Μ. Πέμπτης, δεκάδες πιστοί που και φέτος βρέθηκαν στις εκκλησίες της Λέσβου.

Με καταφανή συγκίνηση, περιβαλλόμενοι από το φως των κεριών που αντανακλούταν πάνω στα μοναδικής αξίας και ομορφιάς βυζαντινά χρυσά ψηφιδωτά, οι πιστοί άκουσαν το «Σήμερον κρεμάται επί ξύλου» για να ψάλουν λίγο αργότερα όλοι μαζί το: «Εσταυρώθης δι εμέ, ίνα εμοί πηγάσης την άφεσιν. Εκεντήθης την πλευράν, ίνα κρουνούς ζωής αναβλύσης μοι».



Σε όλες της εκκλησιές της Λέσβου διαβάστηκαν  τα περίφημα 12 Ευαγγέλια. Ανάμεσα στο 5ο και 6ο ψάλθηκε το αντίφωνο «Σήμερον κρεμάται επί ξύλου…» και ο Εσταυρωμένος λιτανευόταν από τους ιερείς.

Μετά το πέρας των 12 ευαγγελίων, στις εκκλησίες ο κόσμος συγκέντρωνε τα λουλούδια προκειμένου να ξεκινήσει το στόλισμα του επιταφίου, το οποίο υποδέχτηκε το σώμα του Χριστού σήμερα Μ. Παρασκευή το πρωί.

Στην Συκουντα Λέσβου όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το χωριό ζωντάνεψε από κόσμο όλων των ηλικιών που από νωρίς το απόγευμα είχε γεμίσει ασφυκτικά  την εκκλησία της Παναγιάς για να παρακολουθήσει την σταύρωση του Χριστού

Στείλτε μας βίντεο και φωτογραφίες από την ενορία σας, την περιφορά των επιταφίων αλλά και το Χριστός Ανέστη σε όλη την Λέσβο στο lesvospost@gmail.com

Το LesvosPost.com παραβρέθηκε στον Ιερό Ναό της Παναγίας στην Συκουντα  και κατέγραψε πλάνα από την λειτουργιά. Ενώ έκανε Live μετάδοση από τον Άγιο Εφραιμ Καλλιθέας Μυτιλήνης και από την Παναγία της Συκουντας.



Δείτε Φώτο και βίντεο από πολλές εκκλησιές της Λέσβου














ΦΩΤΟ: Ραφαήλ-Αναστάσιος Στεφάνου (Συνεργάτης LesvosPost.com)


Στείλτε μας βίντεο και φωτογραφίες από την ενορία σας, την περιφορά των επιταφίων αλλά και το Χριστός Ανέστη σε όλη την Λέσβο στο lesvospost@gmail.com

ΣΥΚΟΥΝΤΑ ΛΕΣΒΟΥ