Εθνικός ύμνος, πλήθος κόσμου.. και σοβαρά επεισόδια στο τέλος στην Πλατεία Σαπφούς.. με σπρέι πιπεριού, μπουκάλια και φωτοβολίδες (PICS,VIDS)

Πραγματική λαοθάλασσα δημιούργησαν εκατοντάδες κόσμου σήμερα το απόγευμα (19:00) στην προκυμαία Μυτιλήνης για την καθιερωμένη υποστολή της σημαίας στο παλιό λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

Παιδιά, νέοι, ηλικιωμένοι, γυναίκες, γνωστοί και άγνωστοι με σημαίες στα χέρια βρέθηκαν πριν λίγο στην πλατεία Σαπφούς για να ψάλλουν μαζί με το άγημα του στρατού  τον εθνικό μας ύμνο στην καθιερωμένη υποστολή της σημαίας στην προτομή του Λιμενάρχη Καζακου έξω από το παλιό λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

Ο κόσμος από τις 18:00 άρχισε να μαζεύεται δημιουργώντας ατμόσφαιρα «παρέλασης» στην προκυμαία Μυτιλήνης και μόλις το άγημα έκανε την εμφάνιση του όλοι μαζί με ένα αυθόρμητο χειροκρότημα και την ιαχή «Ελλάς- Ελλάς» υποδέχτηκαν τους φαντάρους και την μπάντα της 98 ΑΔΤΕ.



Όταν έφτασε η ώρα του εθνικού ύμνου με μια φωνή έψαλαν τον εθνικό ύμνο δημιουργώντας μια πρωτόγνωρη ατμόσφαιρα στην προκυμαία όπου πρόσφυγες, μετανάστες και τουρίστες παρακολουθούσαν ευλαβικά τους Έλληνες να ψάλουν τον εθνικό μας ύμνο.

Στην περιοχή ισχυρή ήταν η παρουσία της αστυνομίας, με διμοιρίες ΜΑΤ για παν ενδεχόμενο χωρίς όμως να χρειαστεί σε καμιά περίπτωση η παρέμβαση τους.

Αξίζει να σημειώσουμε  ότι πάνω στην πλατεία υπήρχαν πολλοί μετανάστες που κάνουν κατάληψη για 5η ημέρα χωρίς να δημιουργήσουν κανένα πρόβλημα.

Οι μετανάστες έστησαν ασπίδα προστασίας, προς τα γυναικόπαιδα τα οποία είχαν τοποθετήσει στο κέντρο ενώ γύρω γύρω υπήρχαν μετανάστες άνδρες σε μορφή αλυσίδας.

-Μεγάλη ένταση στο τέλος

Σκηνές που δεν έχει ξαναζήσει η πόλη τα τελευταία χρόνια εξελίσσονται στη Μυτιλήνη. Μεγάλη ομάδα εξαγριωμένων πολιτών επιτέθηκαν σε ομάδα μεταναστών, κυρίως από το Αφγανιστάν που για πέμπτη μέρα έχει καταλάβει την πλατεία Σαπφούς.



Οι μετανάστες που πλέον είναι στην πλατεία περισσότεροι από τις άλλες μέρες, αφού σε ενίσχυση των όσων βρισκόταν εκεί κατέβηκαν και άλλοι από τον καταυλισμό της Μόριας, σχημάτισαν τριπλές κυκλικές ανθρώπινες αλυσίδες προκειμένου να αμυνθούν, ενώ έβαλαν στο κέντρο τους γυναίκες και παιδιά που συμμετέχουν στην κινητοποίηση.

Ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας παρατάχθηκαν μεταξύ των πολιτών και των προσφύγων και μεταναστών, ενώ μια ακόμα διμοιρία των ΜΑΤ περικύκλωσε τους μετανάστες.

Οι επιτιθέμενοι πολίτες πέταξαν μπουκάλια νερό προς τη μεριά των μεταναστών και κατά διαστήματα επιχείρησαν να διασπάσουν τις αστυνομικές δυνάμεις και να φτάσουν στους μετανάστες.

Μάλιστα για να αντιμετωπιστούν κάποια στιγμή χρησιμοποιήθηκαν και χημικά εκτός της συνήθους μεθόδου της απώθησης που χρησιμοποιεί η Αστυνομία. Σημειώνεται ότι κάποια στιγμή από μεριάς των συγκεντρωμένων πολιτών πετάχτηκε προς τους πρόσφυγες και 2 ναυτικές φωτοβολίδες, χωρίς ευτυχώς να προκαλέσει τραυματισμούς ή φωτιά, αφού ένας μετανάστης με ψυχραιμία την άρπαξε και την πέταξε στη θάλασσα.

Οι συγκεντρωμένοι πολίτες απαιτούν την άμεση εκκένωση της πλατείας, ενώ οι μετανάστες αρνούνται να αποχωρήσουν αν δεν δικαιωθούν τα αιτήματά τους, που έχουν να κάνουν με την εξέταση των αιτημάτων ασύλου που έχουν υποβάλει και τον απεγκλωβισμό τους από το νησί.

Δείτε τις συγκλονιστικές εικόνες που κατέγραψε το LesvosPost.com