Συναγερμός στην Πολεμική Αεροπορία! Αγνοείται Mirage 2000 στο Αιγαίο μετά από αναχαίτιση τούρκικων μαχητικών

Ένα Mirage 2000 αγνοείται εδώ και λίγα λεπτά στο Αιγαίο. 

Πηγές αναφέρουν ότι το αεροσκάφος είχε απογειωθεί για αναχαίτιση.

Δεν υπάρχουν ακόμη επιβεβαιωμένες πληροφορίες για το αν έχει πέσει ή υπάρχει απώλεια επικοινωνίας. 


Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Πέμπτης (12.04.2018) στην Πολεμική Αεροπορία. Αεροσκάφος Mirage 2000 – 5 που επέστρεφε στην 135 Σμηναρχία Μάχης στη Σκύρο μετά από επιχείρηση αναχαίτισης, αγνοείται εδώ και λίγη ώρα.

Η επικοινωνία με τον πιλότο του Mirage 2000 – 5 χάθηκε περίπου στις 12:15. Το αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας επέστρεφε στη βάση του μετά από επιχείρηση αναχαίτισης τουρκικών μαχητικών.

Ο πιλότος του δεύτερο μαχητικού, σύμφωνα με το onlaert.gr, ήταν εκείνος που ενημέρωσε ότι έχασε την επικοινωνία με το Mirage 2000 – 5. Στο σημείο σπεύδουν ελικόπτερα Chinook της Αεροπορίας Στρατού καθώς και αλλά εναέρια μέσα.

Η ανακοίνωση για το Mirage 2000-5

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας «σήμερα στις 12:15, υπήρξε απώλεια επαφής αεροσκάφους M2000-5, εννέα ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροσκάφος ανήκε στην Μοίρα 331 Παντός Καιρύ Θησέας που εδρεύει στην 104 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα. Είχε μετασταθμεύσει στη μονάδα ετοιμότητας της Σκύρου την Μεγάλη Εβδομάδα ως ένα απο τα αεροσκάφη επιφυλακής.

Ποιοι συμμετέχουν στις έρευνες

Στο σημείο σπεύδουν ελικόπτερα Chinook της Αεροπορίας Στρατού καθώς και αλλά εναέρια μέσα. Επίσης, σύμφωνα με την ΕΡΤ στην περιοχή των ερευνών πλέει και η φρεγάτα Ψαρά, που άλλαξε πορεία.

Από πλευράς Λιμενικού, στις έρευνες για τον πιλότο του μαχητικού συμμετεχουν τέσσερα σκάφη και ένα ελικόπτερο. Οι έρευνες γίνονται στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Σκύρου.

Η πτώση του, αξίζει να σημειωθεί, δεν σχετίζεται να την αναχαίτιση.


Πηγή newsit.gr