«Οι μπανάνες της πλατείας….»- | Διαβάστε τις σημερινές μπανάνες στην Μαϊμού του αθλητισμού της Λέσβου

Κάθε Τρίτη η Μαϊμού που αγαπήσατε, η Μαϊμού που αποκαλύπτει πολλά… θα εμφανίζεται στην οθόνη σας…… Μια αποκλειστική συνεργασία του LesvosPost…

Καλησπέρα από την λαβωμένη Πλατεία Σαπφούς.  Καλησπέρα σε φασίστες, αλληλέγγυους, ακροδεξιούς και ακροαριστερούς, σε ΜΚΟ και σε μη ΜΚΟ, σε γαύρους, βάζελους, χανούμισες και σε μπαόκια, που διαχώρισαν και την θέση τους.  Καλησπέρα και στους πολιτικούς , αυτοδιοικητικούς και μη που βρήκαν ευκαιρία να μας δείξουν την παρουσία τους και να μας θυμίσουν πως έρχονται εκλογές.



Η μαιμού σήμερα έχει κέφια και θα σας τα πει και εκτός αθλητισμού, έτσι για την αλλαγή (όχι του ιστορικού 81΄) και για να είμαστε και εμείς in και μέσα στα γεγονότα.

+ Αυτό που πέρασε απαρατήρητο στα γεγονότα της Πλατείας προχθές ήταν το γεγονός πως οι οπαδοί από τους συνδέσμους Ολυμπιακού, ΑΕΚ και Παναθηναικού ενώθηκαν και έκαναν κοινό αγώνα εναντίον των ΜΑΤ. Αυτό που δεν είπε κανείς είναι πως ουσιαστικά η «μάχη» αυτή ποδοσφαιροποιήθηκε και δεν ήταν μόνο εναντίον των μεταναστών όπως μπορεί να φάνηκε αλλά μια μάχη μεταξύ ΜΑΤ και οπαδών, όπως αυτές που γίνονται στα γήπεδα συνεχώς. Οι πέτρες, τα καδρόνια και οι κάδοι αλλά και ότι άλλο πέταγαν οι οπαδοί, είχαν ως στόχο τους Ματατζήδες όπως συμβαίνει δηλαδή σε γήπεδα όπου συναντώνται οι … δυο τους. Υπό αυτήν την έννοια, οι πιτσιρικάδες αυτοί που δεν είχαν καμία σχέση με πολίτες ήταν χουλιγκάνοι που ξέδωσαν περισσότερο, παρά φασίστες και ακροδεξιοί. Είναι και αυτό μια οπτική που μπορεί να δει κανείς τα πράγματα.

+ Από κει και πέρα είναι φυσικό, όσοι είναι με τους μετανάστες και τους στηρίζουν να είναι αλληλέγγυοι, όσοι δεν τους θέλουν είναι φασίστες κτλ. Έτσι θα πάει το θέμα και δεν αλλάζει. Η ουσία βέβαια είναι πως πάντα θα την πληρώνουν τα γυναικόπεδα. Γιατί όπως είναι μαλάκες αυτοί που πέταγαν πέτρες μέσα στους μετανάστες, άλλο τόσο μαλάκες είναι και οι αλληλέγγυοι που χρησιμοποιούν εδώ και μέρες γυναίκες και μικρά παιδιά για να κάνουν την δουλειά τους. Ούτε οι «φασίστες» νοιάστηκαν για αυτούς, αλλά ούτε και οι αλληλέγγυοι νοιάστηκαν έτσι? Γιατί αν νοιάζονταν δεν θα τους άφηναν πέντε μέρες μέσα στο κρύο και στην υγρασία, εκτεθειμένους . Τέλος πάντων το προσφυγικό είναι μεγάλη υπόθεση, τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται, όλα έχουν ένα πολύ μεγάλο παρασκήνιο από πίσω και ότι συμβαίνει είναι προμελετημένο και προσβλέπει στο μέλλον και όχι στην στιγμή που γίνεται. Κατά τα άλλα φαγωθείτε ελεύθερα.

+ Και για να τελειώνουμε με το θέμα αυτό σήμερα, θα αναφερθώ και στο συνάφι μου. Ναι τους δημοσιογράφους για τους οποίους ο καθείς λέει το μακρύ και το κοντό του. Καταρχήν πίσω από κάθε δημοσιογράφο υπάρχει μια ιδεολογία. Ο ένας μπορεί να είναι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και πιο συντηρητικός και δεξιός και να βλέπει τα πράγματα με την δική του οπτική. Αυτό θα γράψει. Όπως τα βλέπει η δική του οπτική. Ο άλλος είναι ΑΝΤΑΡΣΎΑ και χρόνια τώρα έχει την δική του συγκεκριμένη ιδεολογία. Θα γράψει λοιπόν τα γεγονότα με δική του σκοπιά. Ο άλλος είναι ΚΚΕ, θα τα γράψει επίσης όπως τα πιστεύει. Μην περιμένετε αυτός που είναι ΑΝΤΑΡΣΥΑ να γράψει τίποτα διαφορετικό από το όποιος είναι εναντίον των μεταναστών δεν είναι φασίστας. Όπως μην περιμένετε από τον Νεοδημοκράτη να γράψει πως οι μετανάστες έχουν τα ίδια δικαιώματα με μας. Αφού λοιπόν δείτε και αναγνωρίσετε που ανήκει ο καθένας από αυτούς που γράφει ιδεολογικά, δείτε και το Μέσο στο οποίο δουλεύει. Μπορεί ας πούμε για παράδειγμα η σημερινή ΕΡΤ (με τα παρακλάδια της),με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να είναι εναντίον των μεταναστών? Όχι. Μπορεί το ΑΡΤ του Καρατζαφέρη να είναι υπέρ? Όχι. Οπότε αν εγώ γράφω για την ΕΡΤ ή κάνω ρεπορτάζ για αυτήν, θα προσπαθήσω να παρουσιάσω τα πράγματα όπως τα θέλει η κυβέρνηση. Σήμερα το ΣΥΡΙΖΑ, αύριο η ΝΔ κτλ. Κάντε λοιπόν αυτή την εικόνα σε τοπικό επίπεδο και θα ανακαλύψετε ποιος γράφει, γιατί το γράφει και πως το γράφει. Και θα καταλάβετε πολλά για να μην χαλάτε και την ζαχαρένια σας δηλαδή.

+ Ας πάμε και στα αθλητικά μας.



+ Οι διεργασίες στον Αιολικό έχουν ήδη ξεκινήσει για την επόμενη ημέρα. Στο παιχνίδι έχει μπει υποψήφιος στις εκλογές (δεν θα σας πω αν είναι στον Δήμο ή στην Περιφέρεια) και θέλει να βοηθήσει τον Αιολικό για να βοηθηθεί και αυτός. Αυτό φυσικά δεν είναι κακό. Αρκεί να γίνει. Γιατί πάντα προεκλογικά ακούμε πολλά και διάφορα, τα γήπεδα γεμίζουν από υποψηφίους, ο καθένας τάζει διάφορα, αλλά η πραγματικότητα μετά είναι διαφορετική. Ας ελπίσουμε αυτό να Σταματή…σει.

+ Κινητικότητα υπάρχει και στον Διαγόρα όχι αγωνιστικά, αλλά όσον αφορά την προσπάθεια να σωθεί η ομάδα εξωαγωνιστικά. Τις τελευταίες ημέρες έχουν γίνει κινήσεις κυρίως από πολιτικά πρόσωπα (όχι στο νησί πάντως) και κοντά στις άλλες ομάδες μπορεί να εξυπηρετηθεί και ο Διαγόρας.

+ Πάμε και στα μπαράζ πρωταθλητή. Ωραίος αγώνας προχθές στον Ταρλά. Άψογος οργανωτικά από τους Πλωμαρίτες, με σεκιούριτι στην είσοδο κτλ. Αγωνιστικά ο Αιγέας αδίκησε τον εαυτό του. Ήταν καλύτερος αλλά δεν κέρδισε. Και για μένα το ματς το πήρε ο Κουτρομπίλας και το έχασε ο Γαβαλάς. Από κει και πέρα όμως, ο Αίγειρος αν ανέβει κατηγορία, θέλει πολλούς παίκτες. Από αυτούς που έχει οι περισσότεροι δεν στέκονται στην Γ Εθνική. Στην τελική εγώ είμαι Αίγειρος πια. Να ανεβεί και να ησυχάσει ο Μπότης για να μας φύγει και η απορία, τι ήθελε να κάνει στην Γ Εθνική με μια ομάδα χωρίς κόσμο και γήπεδο, για την οποία έχει χαλάσει μια περιουσία τόσα χρόνια. Βέβαια δικά του είναι τα λεφτά με γειά του με χαρά του. Αλλά η απορία παραμένει…



+ Στα μπαράζ παραμονής δεν τον βλέπω καλά τον Χασαπάκη. Μάλλον κουνάει μαντήλι. Ε, εδώ που τα λέμε έκανε και «εγκλήματα». Δεν ξέρω αν τα έκανε εκείνος ή όλοι στην διοίκηση, αλλά βλέποντας ότι έχει διώξει Καβαλίκα (σκόραρε με Αίγειρο προχθές), Μπουτάκη (κορυφαίος με Αλκιβιάδη προχθές), Τσομπανέλλη (ανέβηκε με Παλλεσβιακό), δυο τεινά συμβαίνουν. Ή δεν ξέρει και πολύ μπάλα, «μυρωδιάς» με λίγα λόγια, ή δεν μπορεί να επιβληθεί στους υπολοίπους. Ότι και να είναι πάντως…Καλό Σαββατοκύριακο που λέει και μια ψυχή.

+ Ξεκίνησε και το προπαιδικό αλλά από ότι είδα τα παιχνίδια γίνονται σε μεγάλα, κανονικά γήπεδα. Γιατί ρε παλικάρια? Από ότι ξέρω τέτοιες ηλικίες παίζουν στο μισό γήπεδο. Τώρα τους βγαίνει η γλώσσα και μέχρι να κατέβουν από την μια περιοχή στην άλλη έχουν «παραδώσει». Και μιας και ανέφερα το προπαιδικό, καλό θα ήταν οι γονείς που δεν μπορείτε να κρατήσετε το στόμα σας κλειστό να μην πηγαίνετε στο γήπεδο. Ούτε οδηγίες, ούτε ενθάρρυνση ούτε σχόλια χρειάζονται τα παιδιά σας. Κακό τους κάνετε και δεν τους αφήνετε να χαρούν το ποδόσφαιρο.

+ Αυτό το γηπεδάκι στην Χρυσομαλλούσα, τι γίνεται βρε Δημήτρη μου? Είπες πριν κάτι μήνες ότι θα το φτιάξεις και θα το παραδώσεις στις ομάδες, από τότε έχουν περάσει σχεδόν 9 μήνες και δεν έχει γίνει τίποτα. Θα το φτιάξεις τελικά, θα το δώσεις στις ομάδες, ή περιμένεις να ξεχαστεί το θέμα για να το πάρει κάποιος συγκεκριμένος? Όσο καθυστερείς τόσο περισσότερο καχύποπτος είμαι να ξέρεις.

 + Νικολάκη τι γίνεται, φεύγει και ο Απρίλης και το κολυμβητήριο ούτε «κλειδώνει» ούτε «ξεκλειδώνεται». Με συγχωρείς που ρωτάω κάθε εβδομάδα, αλλά να το χω στο μυαλό μου και στο θυμίζω. Να σου πω κάτι να το ξέρεις? Αν δεν το ανακοινώσει ο Αλέξης στις 2 Μαίου όταν θα έρθει στο νησί, για την χρηματοδότηση λέω, μην περιμένεις άλλο. Εγώ πάντως επιμένω πως δεν θα γίνει…

+ Κάναμε μια ωραία εκδήλωση πέρυσι, κονομήσαμε και θέλουμε και φέτος το καλοκαίρι να κάνουμε και άλλη μια για να βγει και ο επόμενος χειμώνας. Κλασσικά… πράγματα.

+ Σας χαιρετώ για σήμερα και σας ενημερώνω πως η Πλατεία θα παραμείνει κλειστή από 14 Ιουνίου έως 15 Ιουλίου λόγω Μουντιάλ.



Τα λέμε…


Κάθε Τρίτη η Μαϊμού που αγαπήσατε, η Μαϊμού που αποκαλύπτει πολλά… θα εμφανίζεται στην οθόνη σας…… Μια αποκλειστική συνεργασία του LesvosPost…

Για όσους θέλετε να μας στείλετε τις «μπανάνες» σας, τα παράπονα σας και τις ενστάσεις σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο tsitos76@yahoo.gr.