Ακόμα ένα καλοκαίρι προμηνύεται άσχημο για τον Τουρισμό στην Λέσβο

Δεν ξεκινά με καλούς οιωνούς η νέα τουριστική χρονιά για τη Λέσβο, αφού πριν τις αφίξεις των τσάρτερ, ήρθε η πρώτη ακύρωση από τη Δανία.


Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Τουριστικών Πρακτόρων Παναγιώτη Χατζηκυριάκο, τα άσχημα νέα έφτασαν από την Βόρεια Ευρώπη, με την εταιρεία «Bravo» ν' ακυρώνει το ένα από τα δύο απευθείας εβδομαδιαία δρομολόγια που είχε προγραμματίσει.

Οι απώλειες για τη Λέσβο σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, από την ακύρωση της συγκεκριμένης πτήσης, είναι περίπου 2 χιλιάδες άτομα.



«Ενημερωθήκαμε από το συνάδελφο πράκτορα της Μήθυμνας ότι πιθανόν θ' ακυρωθεί ένα εκ των δύο τσάρτερ που είχε προγραμματίσει η εταιρεία, με την οποία και συνεργάζεται. Δεν είναι απόλυτα βέβαιο αυτό και θα γίνει προσπάθεια να το αποτρέψουμε, το πιθανότερο, όμως, είναι ότι θα οριστικοποιηθεί η ακύρωση.

Τα μηνύματα που παίρνουμε από την Ευρώπη και τα γραφεία που συνεργαζόμαστε, είναι ότι τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχει μία πολύ χαμηλή κινητικότητα στις on line κρατήσεις για την Λέσβο ως προορισμό και αυτό προκαλεί μικρή ανησυχία. Η περίοδος που διανύουμε θεωρείται κρίσιμη τουριστικά, καθώς τώρα, οι αναποφάσιστοι Ευρωπαίοι αποφασίζουν τον προορισμό των διακοπών τους και κλείνουν απευθείας τα πακέτα διακοπών.

Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε τους λόγους ακύρωσης της απευθείας πτήσης, υποψιαζόμαστε, όμως, ότι η κινητικότητα και ένταση στο Αιγαίο με τη γείτονα Τουρκία που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, πιθανόν να επηρεάζει τους Ευρωπαίους.

Το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν αρχίσει να κάνουν και πάλι το γύρο του διαδικτύου εικόνες από το καμπ της Μόριας και από την κατάληψη στην Πλατείας Σαπφούς, αποτελεί ένα ακόμα επιβαρυντικό στοιχείο για τις εξελίξεις στον τομέα του τουρισμού.

Όλοι οι Ευρωπαίοι συνεργάτες μας, επισημαίνουν ότι θα πρέπει να φροντίσουμε ν' αλλάξει η εικόνα της Λέσβου. Ακόμη και η εταιρεία Correndon, που είναι μια από τις πιο παλιές που έρχονται στο νησί μας από την Ολλανδία, μέσω των εκπροσώπων της διαμήνυσε την ανάγκη να αλλάξουμε την εικόνα του νησιού, διαφορετικά θα υπάρξει πρόβλημα.

Πηγή Εφημερίδα Δημοκράτης