Τριήμερες θρησκευτικές-πασχαλινές εκδηλώσεις στην Μυτιλήνη από το Δήμο Λέσβου-Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων


05/04/2018 M. Πέμπτη 22:30

ΞΩΚΛΗΣΙ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΑΜΑΛΗΣ

Σε αυτό το Βυζαντινό ξωκλήσι που βρίσκεται μέσα στο δασική περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, θα τελεστή σύντομη ακολουθία και περιφορά του ‘’Εσταυρωμένου’’. Όπου πλήθος πιστών ακολουθούν την περιφορά με θρησκευτική ευλάβεια, ενώ παράλληλα συμπληρώνοντας την κατανυκτική ατμόσφαιρα προσφέρεται η παραδοσιακή ‘’κρασοψυχιά’’ φτιαγμένη με φροντίδα και αγάπη από τους διοργανωτές και τους εθελοντές Δήμου Λέσβου.

Η μεταφορά θα γίνει με δυο πούλμαν από την πλατεία Σαπφούς, ώρα εκκίνησης 21:30. Δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή στα τηλέφωνα 22510 37394 - 6942520873

06/04/2018 M. Παρασκευή 21:00

ΠΡΟΚΥΜΑΙΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

Ανεξάρτητα σε ποια εκκλησία της Πόλης ή των γύρω χωριών θα παρακολουθήσετε την Ακολουθία του Επιτάφιου, μετά να έρθετε στη κεντρική πλατεία Σαπφούς (Προκυμαία Μυτιλήνης) για να παρακολουθήσετε την συνάντηση των Επιταφίων που θα γίνει στην Προκυμαία Μυτιλήνης από τις κεντρικές εκκλησίες της Πόλης, σε μια επιβλητική τελετή των ‘’ Εγκωμίων του Κύριου ‘’
Παράλληλα στο εσωτερικό λιμάνι πλεούμενα θα ανάψουν εκατοντάδες φαναράκια αέρος συμβάλλοντας στην κατανυκτική ατμόσφαιρα που αρμόζει στο κλίμα της Μ. Παρασκευής, υπό τους ήχους ψαλμωδιών από την μπάντα του Στρατού.
Θα προσφερθεί για όλους το ‘’αντίδωρο του Επιταφίου’’.

07/04/2018 M. Σάββατο 23:00

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ – ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΕΛΛΗΣ- ΕΠΑΝΩ ΣΚΑΛΑ


Τρίτη συνεχόμενη Χρονιά που θα ψάλουμε το ‘’Χριστός Ανέστη’’ επάνω στην θάλασσα του αρχαίου λιμανιού της Μυτιλήνης στο βόρειο τμήμα του Μεσαιωνικού Κάστρου. Ο Ιερός Ναός με το καμπαναριό, την ψαλτική χορωδία, τα σιντριβάνια φωτός, τους αναμμένους πυρσούς και τα πυροτεχνήματα, καθώς και τα διάφορα πλεούμενα θα δημιουργήσουν την αναστάσιμη ατμόσφαιρα με λαμπρότητα και ευλάβεια, πάνω στον αρχαίο λιμενοβραχίονα.
Θα ακολουθήσει προσφορά στους πιστούς της αναστάσιμης κουλούρας και των αυγών για την τέλεση του καθιερωμένου εθίμου του τσουγκρίσματος.