Το Πάσχα των Προσκόπων της Λέσβου


Γιορτινές δράσεις από τους Προσκόπους της Λέσβου


- Μοναδική ήταν η πασχαλινή γιορτή των Ναυτοπροσκόπων του Μολύβου. Ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου με την Ομάδα της Κοινωνικής Προσφοράς (Caring Lesvos) και τον 5o Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Μήθυμνας διοργάνωσαν το Κυνήγι Πασχαλινού Αυγού. Με χειροποίητα γλυκά, παιχνίδια, κατασκευές και πολλά άλλα! Προπάντων με όλα τα παιδιά του χωριού.

- Μοναδικές ήταν και οι κατασκευές της 3ης Αγέλης Λυκοπούλων Μυτιλήνης. Πασχαλινά αυγά και καλαθάκια για γνωστούς και φίλους.

- Η 2η Ομάδα Προσκόπων Μυτιλήνης έζησε μια μοναδική εμπειρία στην ορεινή ανοιξιάτικη φύση του χωριού. Γνώρισαν την Αγιάσο ενώ πραγματοποίησαν ορεινή πεζοπορία ως την κορυφή του Λεσβιακού Ολύμπου στο 967 μέτρα. Η απαράμιλλης ομορφιάς και εναλλαγών Λεσβιακή φύση έδωσε στους Προσκόπους την ευκαιρία να γνωρίσουν την άγνωστη στους πολλούς ορεινή Λέσβο. και φυσικά να απολαύσουν τη θέα ολόκληρου του νησιού από το ψηλότερο του σημείο. 

- Για τη Λαμπροβδομάδα η 3η Ομάδα Ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης ετοιμάζει ένα διήμερο στο δάσος της Αμαλής πάνω από την πόλη της Μυτιλήνης.

- Ενώ οι Ανιχνευτές θα ενώσουν με το κέφι τους αλλά προπάντων την όρεξη τους για έρευνα και γνώση το παραθαλάσσιο μνημείο της φύσης την Παναγιά την κρυφτή με το «λωβοχώρι» , την άγνωστη Σπιναλόγκα της Λέσβου στα ορεινά της Επαρχίας Πλωμαρίου