Συνύπαρξη» :«Σκοτεινές δυνάμεις μετέτρεψαν τη Λέσβο της αλληλεγγύης σε Λέσβο της χειρότερης ρατσιστικής βίας»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την περασμένη Κυριακή, οι σκοτεινές δυνάμεις πέτυχαν τον σκοπό τους εκμεταλλευόμενες την αγανάκτηση ντόπιων πολιτών, έκαναν  γνωστό στην παγκόσμια κοινή γνώμη ότι είναι ικανές να μετατρέψουν τη Λέσβο της αλληλεγγύης σε Λέσβο της χειρότερης ρατσιστικής βίας, σε τόπο απεχθή.

Την Κυριακή επικράτησαν όσοι μιλούν συνέχεια για την ανασφάλεια και τον φόβο των πολιτών λόγω της παρουσίας των μεταναστών – προσφύγων. Όσοι για μέρες ζητούσαν με λόγο εμπρηστικό τη βίαιη απομάκρυνση των προσφύγων από τη πλατεία αντί να προσπαθήσουν να τους πείσουν να φύγουν ειρηνικά. Όσοι για χρόνια καλλιεργούν την αίσθηση ότι η προσφυγιά είναι το αίτιο κάθε κακοδαιμονίας του τόπου. Όσοι εμπλέκουν τη διαχείριση ενός καθαρά ανθρωπιστικού προβλήματος με τις πολιτικές τους υστεροβουλίες. Όσοι με πρόσχημα τον πατριωτισμό και τη σημαία μας είναι έτοιμοι να εκτοξεύσουν ύβρεις,  πέτρες και φωτοβολίδες σε ανυπεράσπιστους ανθρώπους, γυναίκες και παιδιά.



Την Κυριακή μαζί με τους πραγματικούς τραυματίες πληγωθήκαμε και όλοι εμείς που απαιτούμε επιτακτικά καλύτερη διαχείριση του μεταναστευτικού από τη κυβέρνηση και τη κρατική μηχανή. Όλοι εμείς που υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη ζωή ανεξάρτητα από καταγωγή, χρώμα και θρησκεία. Εμείς που κοπιάζουμε για τη κοινωνική συνοχή με αλληλεγγύη. Εμείς που θέλουμε την Λέσβο τόπο ειρήνης , προόδου και ανθρωπιάς. Εμείς, που είμαστε πλειοψηφία των πολιτών της Λέσβου, ανεξάρτητα από την πολιτική μας τοποθέτηση.

Ελπίζουμε ότι η κοινωνία θα απομονώσει τους υποψήφιους εμπρηστές της γαλήνης και των προσφυγοφάγων.

Ελπίζουμε ότι η δικαιοσύνη θα κάνει σωστά την δουλειά της και θα τιμωρήσει τους οργανωτές και τους δράστες των βιαιοτήτων.

Ζητάμε την άμεση μεταφορά μεγάλου αριθμού προσφύγων στην ενδοχώρα και η ανάγκη για επιτάχυνση της διαδικασίας ασύλου είναι επιτακτική. Είμαστε βέβαιοι ότι με νηφαλιότητα και σταθερή προσήλωση σε αρχές και αξίες μπορούμε να αποκαταστήσουμε την άθλια εικόνα που εμφάνισε η Λέσβος τη προηγούμενη βδομάδα. Για ένα καλύτερο αύριο του τόπου μας και των συμπολιτών μας και μια καλύτερη τύχη των προσφύγων-μεταναστών.