Άρχισαν τα όργανα | Ματαίωσαν μια πτήση τσάρτερ για τη Λέσβο οι Δανοί λογω προσφυγικού και Ελληνοτουρκικής κρίσης

Ματαίωσαν μια πτήση τσάρτερ


Την ματαίωση της δεύτερης πτήσης την εβδομάδα από τη Δανία προς τη Μυτιλήνη ανακοίνωσε σήμερα το οικείο τουριστικό πρακτορείο και σήμανε συναγερμός στο τμήμα τουρισμού του επιμελητηρίου που συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη.

 Όπως είπε ο πρόεδρος του τμήματος τουρισμού Παναγιώτης Χατζηκυριάκος και πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων της Λέσβου Παναγιώτης Χατζηκυριάκος «η ένταση που δημιουργείται την τελευταία περίοδο με το προσφυγικό αλλά και με τα ελληνοτουρκικά έχει σαν αποτέλεσμα την μείωση του ενδιαφέροντος των επισκεπτών να επιλέξουν τη Λέσβο για τις καλοκαιρινές τους διακοπές».



Οι άνθρωποι του τουρισμού είχαν κατορθώσει φέτος να δρομολογήσουν 26 πτήσεις τσάρτερ την εβδομάδα για τη Λέσβο ελπίζοντας ότι με γεμάτες τις πτήσεις θα έρθουν φέτος στο νησί 55.000 τουρίστες. Η Δανία είχε δρομολογήσει δύο πτήσεις από το Μάιο μέχρι τον Αύγουστο, βλέποντας το θετικό κλίμα που διαμορφωνόταν στο νησί. Σήμερα όμως και με οδηγό τις online προκρατήσεις , που το ενδιαφέρον τις τελευταίες τρεις εβδομάδες μειώθηκε, ανακοίνωσαν ότι ματαιώνουν τη μία από τις δύο πτήσεις που αυτό σημαίνει 2.000 επισκέπτες λιγότεροι για το καλοκαίρι.

Το τουριστικό τμήμα του επιμελητηρίου σοβαρά προβληματισμένο, βλέποντας τις προσπάθειες που έχουν γίνει να κινδυνεύουν να πέσουν στο κενό, αποφάσισαν να αναθέσουν στους νομικούς συμβούλους του επιμελητηρίου να εξετάσουν τη δυνατότητα νομικών παρεμβάσεων για να σταματήσουν πιθανό ντόμινο εξελίξεων.

Ποδαρικό πάντως χθες για  τα τσάρτερ στη Λέσβο έκανε η πρώτη πτήση από την Ολλανδία που έφτασε με 98 επισκέπτες. Η Ολλανδία ένας προορισμός που στήριξε τουριστικά τη Λέσβο στα τελευταία τρία δύσκολα χρόνια του προσφυγικού .

Πηγή ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ