Για 20 χρόνια με 15.000€ το χρόνο η μίσθωση του Παλιού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης από την ΕΤΑΔ στο Δήμο Λέσβου

Στην τελική ευθεία, μπαίνει η μίσθωση του Παλιού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης

Στην τελική ευθεία, μπαίνει η μίσθωση του Παλιού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης από την ΕΤΑΔ στο Δήμο Λέσβου, με το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας να δίνει το αμέσως επόμενο διάστημα, το πράσινο φως για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος Κ. Κατσαρός, επικοινώνησαν με το Δήμο Λέσβου τα στελέχη της ΕΤΑΔ, προκειμένου να καθοριστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες της συμφωνίας, ώστε να προχωρήσει άμεσα και η λήψη της απόφασης από την Εταιρεία.

«Η ενοικίαση θα πραγματοποιηθεί για 20 χρόνια με ετήσιο μίσθωμα 15.000 ευρώ, ή 1.250 ευρώ το μήνα. Το μίσθωμα αυτό, θα καταβάλλεται το πιθανότερο κάθε τρίμηνο ή τετράμηνο.




Το ιδανικό θα ήταν το κτίριο του Παλιού Λιμεναρχείου, να περάσει στην ιδιοκτησία του Δήμου, είτε με πώληση, είτε με παραχώρηση. Επειδή, όμως, δεν θέλαμε να ρισκάρουμε την αγορά του από κάποιον ιδιώτη και επειδή η ΕΤΑΔ μάς ξεκαθάρισε ότι δεν παραχωρεί ακίνητα παρά μόνο αξιοποιεί, επιλέξαμε αυτή τη λύση ως την καλύτερη.

Το μίσθωμα είναι αρκετά χαμηλό και αυτό γιατί ο Δήμος Λέσβου θα αναλάβει την επισκευή του κτιρίου και θα δαπανήσει αρκετές χιλιάδες ευρώ για το σκοπό αυτό.

Στόχος μας είναι να προχωρήσουμε στην επισκευή του κτιρίου το συντομότερο δυνατόν βάσει της μελέτης που έγινε από τη Δημοτική Αρχή του Δ. Βουνάτσου. Το έργο σύμφωνα με τη μελέτη, είναι συνολικού προϋπολογισμού 170 χιλιάδων ευρώ και εκτιμούμε ότι μαζί με τις επικαιροποιήσεις θα φτάσει τις 200 χιλιάδες ευρώ.   

Πηγή Εφημερίδα Δημοκράτης