Δικογραφία σε 17 κάτοικους της Λέσβου για την συμμετοχή τους στα επεισόδια της Πλατείας Σαπφούς-Κατηγορούνται για σοβαρά αδικήματα

Πρόκειται για τα πρώτα άτομα που σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ ταυτοποιήθηκαν από τις αστυνομικές αρχές

Δικογραφία σε βάρος πέντε κατοίκων της Λέσβου για σοβαρά αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος και κατά άλλων 12 για πλημμελήματα σχηματίσθηκε σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από τις υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου. 

Πρόκειται για τα πρώτα άτομα που σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ ταυτοποιήθηκαν από τις αστυνομικές αρχές ως ενεχόμενοι στην επίθεση κατά των προσφύγων και μεταναστών που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης αλλά και κατά των αστυνομικών δυνάμεων που επιχειρούσαν στην πλατεία.Οι κακουργηματικές πράξεις που προς το παρόν έχουν ταυτοποιηθεί από την αστυνομία είναι αυτές του εμπρησμού και της απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Ενώ οι πλημελληματικές κατηγορίες είναι πολλές με κύρια αυτή της στάσης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η πρώτη δικογραφία μια και η έρευνα συνεχίζεται, διαβιβάζεται στην Εισαγγελία πλημμελειοδικών Μυτιλήνης.