"Αστακός" η Μυτιλήνη ενόψει της επίσκεψης Α. Τσίπρα- Έρχονται εκτάκτως από Αθήνα 17 διμοιρίες των ΜΑΤ (VID)

3 Μαΐου ο Αλέξης Τσίπρας στη Μυτιλήνη !

Παρέα με τα ΜΑΤ βέβαια που δεν τα αποχωρίζεται πλέον. Ναι μαζί με τα ΜΑΤ που πρίν μερικά χρόνια σε ομιλία του στην Μυτιλήνη έλεγε ότι λειτουργούν σαν παρακρατικές συμμορίες και ζητούσε την κατάργησή τους.

"Αστακός" θα είναι η Μυτιλήνη ενόψει της επίσκεψης Τσίπρα για το 14ο Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση του Βορείου Αιγαίου. αλλά και των κινητοποιήσεων που έχουν προγραμματιστεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης (ΦΠΑ) αλλα και για το μεταναστευτικο . 
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ πληροφορίες του LesvosPost αναφέρουν ότι για την ενίσχυση της αστυνόμευσης θα έρθουν από την Αθήνα διμοιρίες των ΜΑΤ, 17 στον αριθμό, ενώ όλες οι δυνάμεις της Λέσβου, ενισχυμένες και από δυνάμεις της Χίου θα βρίσκονται επί ποδός προκειμένου να καταστήσουν τον πρωθυπουργό ...απροσπέλαστο και να εκμηδενίσουν τις περιπτώσεις.....παρατράγουδων. 


Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι η Μυτιλήνη.. θα ξανά ζήσει στιγμές επίσκεψης Πάπα σε ότι έχει να κάνει με τα μέτρα ασφαλείας.


Πήγες προσκείμενες στην ΕΛ.ΑΣ αναφέρουν ότι οι υπεύθυνοι ασφάλειας του πρωθυπουργού φοβούνται ακόμα και εγκληματική ενέργεια σε βάρος του κ Τσιπρα

Το διήμερο συνέδριο θα κλείσει με την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 03 Μαίου στις 19:00 το απόγευμα στην αυλή της Γ.Γ Αιγαίου και Νησιωτικής πολιτικής, ενώ το κέντρο της πόλης θα είναι αποκλεισμένο για τα οχήματα.

Με Απεργία πορείες & συλλαλητήρια …Υποδέχονται η «Λέσβος & η Μυτιλήνη» τον Τσίπρα !

Με Aπεργία, συλλαλητήριο και πορείες την Πέμπτη 3 Μαΐου, ημέρα επίσκεψης του πρωθυπουργού στη (Λέσβο και στη Μυτιλήνη ) για το περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο Βορείου Αιγαίου ανακοίνωσε το Συντονιστικό όργανο των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων της Λέσβου.

Ειδικότερα, οι φορείς του νησιού διαμαρτύρονται για την κατάργηση των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου και για την αθέτηση των υποσχέσεων για την αποσυμφόρηση του νησιού από το μεγάλο αριθμό προσφύγων και λαθρομεταναστών.
Σε συνέντευξη Τύπου σήμερα το μεσημέρι, εκπρόσωποι του συντονιστικού οργάνου χαρακτήρισαν τις κινητοποιήσεις ως «ύστατη προσπάθεια πίεσης της κυβέρνησης να μην αυξήσει από την 1η Ιουλίου το ΦΠΑ στα νησιά» ενώ ξεκαθάρισε πως την ερχόμενη Πέμπτη το νησί θα νεκρώσει, το συλλαλητήριο και η πορεία θα είναι πολυπληθή ενώ κανένας εκπρόσωπος δεν θα πάρει μέρος στις συνεδρίες που θα υπάρξουν στο πλαίσιο του συνεδρίου.


Κάλεσαν δε και το Δήμο Λέσβου αλλά και την Περιφέρεια να κρατήσουν κλειστές τις υπηρεσίες τους την ημέρα αυτή.

Όπως είπε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου Βαγγέλης Μυρσινιάς «η Περιφέρεια αν και είναι συνδιοργανωτής στο συνέδριο αυτό, το συντονιστικό των φορέων ζητά τόσο από την περιφερειάρχη όσο και από τον δήμαρχο να μη δεχτούν να μιλήσουν» ενώ κάλεσε και τους φορείς από την Χίο αλλά και τη Σάμο να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.

Ο πρόεδρος του παραρτήματος Λέσβου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Παναγιώτης Μπαρούτης τόνισε ότι «ούτε η ΝΔ δεν δεσμεύθηκε ότι θα επαναφέρει το νησιώτικο ΦΠΑ στην επίσκεψη του κλιμακίου της στο νησί, οπότε δεν έχουμε άλλο δρόμο από τις κινητοποιήσεις. Το μεταφορικό ισοδύναμο, είπε ο κύριος Μπαρούτης είναι μεν στη σωστή κατεύθυνση, μόνο του όμως δεν αρκεί.»

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου Απόστολος Βαλτάς ζήτησε από τον πρωθυπουργό «όταν θα έρθει να φέρει μαζί του τη λύση των προβλημάτων και όχι να κάνουμε για άλλη μια φορά διάλογο συμμετέχοντας στα πάνελ».

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Απόστολος Βαλτάς χαρακτήρισε επικοινωνιακό τρικ το αναπτυξιακό συνέδριο ενώ ο πρόεδρος του Συλλόγου Τουριστικών Πρακτόρων Παναγιώτης Χατζηκυριακος ζήτησε «να σεβαστούν επιτέλους όλοι αυτό το νησί για όλα όσα έχει περάσει»