Η βράβευση γυναικάς του Συλλόγου Αεροσφαίρισης Λέσβου "Rangers" από τον Αρχηγό ΓΕΣ στο καμένο δάσος Λέσβος «άναψε φωτιές» (pics)

Φωτιές έχει ανάψει στους εθνοφυλακές η φωτογραφία του Αρχηγού ΓΕΣ με μια γυναίκα, κατά τη διάρκεια άσκησης εθνοφυλακής στην 98 ΑΔΤΕ

Ο Σύλλογος Αεροσφαίρισης Λέσβου "Rangers" είχε την τιμή μετα απο καλεσμα της 98 ΑΔΤΕ να δώσει το παρών την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018 στην εκπαίδευση Εθνοφυλάκων παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή.

Μετά το πέρας της εκπαίδευσης γυναίκα μέλος του Συλλόγου απονεμήθηκε με τιμητική πλακέτα.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση που ο εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΣ, την Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, επισκέφθηκε την Περιοχή Ευθύνης της 98 ΑΔΤΕ «ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ», όπου παρακολούθησε εκπαίδευση των Εθνοφυλάκων των Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΤΕΘ) Μυτιλήνης, Άντισσας, Πολιχνίτου και Καλλονής.



Η εκπαίδευση περιελάμβανε θεωρητικά αντικείμενα στον ατομικό και ομαδικό οπλισμό, καθώς και αντικείμενα στις Α΄ Βοήθειες.

Μετά το πέρας των θεωρητικών αντικειμένων, πραγματοποιήθηκαν βολές με όλα τα είδη των όπλων.

Διαπιστώθηκε η άριστη οργάνωση και εκτέλεση της εκπαίδευσης και ο άρρηκτος δεσμός μεταξύ Ενεργού Στρατού, Εθνοφυλακής και Εφεδρείας.

Στη συνέχεια ο Αρχηγός, απευθυνόμενος στους ασκούμενους, έδωσε συγχαρητήρια για την ετοιμότητα και το πνεύμα νικητή που τους διακατέχει, τονίζοντας ιδιαίτερα το υψηλό ηθικό και την αισιοδοξία του στρατεύματος.

Επεσήμανε ακόμα ότι η μαχητική ισχύς, η επαγρύπνηση και η ετοιμότητα του Στρατού Ξηράς αποδεικνύονται καθημερινά, με χαρακτηριστικό το πρόσφατο παράδειγμα, άμεσης αντίδρασης και αποστολής προσωπικού και μέσων στο συμβάν του Αγαθονησίου για τη διάσωση συνανθρώπων μας.

Τέλος, τόνισε τους ισχυρούς ψυχικούς δεσμούς μεταξύ Ενόπλων Δυνάμεων και κοινωνίας, που αποτελούν την καλύτερη εγγύηση για την εξασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας και την αποτροπή κάθε απειλής από όπου κι αν προέρχεται.

Ανάμεσα στις φωτογραφίες τις οποίες και δημοσίευσε από την δραστηριότητα, υπάρχει και μια φωτογραφία του Αλκιβιάδη Στεφανή με μια ξανθιά γυναίκα με μακριά μαλλιά, η οποία είναι ντυμένη με στολή παραλλαγής και φαίνεται να έχει θερμή χειραψία με τον Αρχηγό ΓΕΣ.

«Από πότε οι γυναίκες γίνονται μέλη της Εθνοφυλακής» ήταν το ερώτημα που τέθηκε αρχικά, για να ακολουθήσει καταιγισμός σχολίων.

«Η κοπέλα είναι μέλος συλλόγου εφέδρων και όχι εθνοφύλακας, το όπλο της δεν είναι πραγματικό», έσπευσε να διευκρινίσει το ΓΕΣ και η απάντηση προκάλεσε εύλογα ερωτήματα.

«Από πότε γυναίκες μέλη συλλόγων καλούνται σε άσκηση εθνοφυλακής; Βάσει ποίου νομικού πλαισίου;» ρωτούσαν μέλη των Εφέδρων.

«Από πότε σύλλογος airsoft καλείται να συμμετάσχει σε άσκηση εθνοφυλάκων;»

Τα ερωτήματα είναι λογικά, καθώς δεν είναι θέμα απόρριψης ή μη της συμμετοχής, αλλά εάν η γυναικεία παρουσία σε άσκηση εθνοφυλάκων, σηματοδοτεί και ενδεχόμενη αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου.

Mήπως όμως πρόκειται για ενεργοποίηση Πολιτοφυλακής;