Το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου έφερε και φέτος τον ελληνικό ήλιο στην Prowein στο Düsseldorf, στη μεγαλύτερη έκθεση οίνων και αποσταγμάτων

Το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου έφερε και φέτος τον ελληνικό ήλιο στην Prowein


Το εθνικό μας απόσταγμα που χρόνια τώρα γοητεύει τους Έλληνες και έχει φίλους στις τέσσερις γωνιές της γης, το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου για άλλη μια χρονιά τράβηξε τα βλέμματα των επισκεπτών της Διεθνούς Έκθεσης Οίνων και Αποσταγμάτων, ProWein που έγινε όπως κάθε χρόνο στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Είναι η 8η συνεχή χρονιά που το Ούζο Πλωμαρίου συμμετέχει με μεγάλη επιτυχία στην μεγαλύτερη έκθεση οίνων και αποσταγμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο. Φέτος η έκθεση, που διεξήχθη από τις 18 ως τις 20 Μαρτίου έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ σε αριθμό εκθετών και επισκεπτών: περίπου 7.000 εκθέτες από 64 χώρες και περισσότεροι από 60.000 επισκέπτες από 133 χώρες.

Φέτος οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να μυηθούν στα μυστικά της μακραίωνης ιστορίας του Ούζο Πλωμαρίου, μέσα από την ιστορία του δημιουργού του, Ισιδώρου Αρβανίτου, που προβαλλόταν σε ειδική οθόνη στο stand του ποτού.

Με το concept«WordofOuzo», στήθηκε ένα barό που οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γευτούν τα ποτά της Ποτοποιίας Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης: Ούζο Πλωμαρίου, Ούζο Άδολο και MDRY Mastiha με τον κλασικό τρόπο, αλλά και σε cocktail. Συγκεκριμένα όσοι δοκίμασαν τα cocktail Anis&Cherry με βάση το premium Ούζο Άδολο και το MDRY Golden, με βάση την MDRY Mastiha διαπίστωσαν πως γεύτηκαν εκλεκτά ελληνικά αποστάγματα με διεθνή φήμη. Μάλιστα όσοι επιθυμούσαν να μυηθούν στα μυστικά της παραδοσιακής απόσταξης, είχαν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν μια μοναδική virtual 360 ξενάγηση στο αποστακτήριο της εταιρίας στο Πλωμάρι της Λέσβου, φορώντας ειδικά virtualreality γυαλιά. Παράλληλα μετά από διαγωνισμό 10 τυχεροί κέρδισαν τα ειδικά 360 vr Plomari Cardboards, ώστε να μπορούν να ζήσουν την 360 εμπειρία και εκτός έκθεσης μαζί με ισάριθμες προσωποποιημένες φιάλες Ούζου Πλωμαρίου.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Ποτοποιίας Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης κ. Νίκος Καλογιάννης, «Για άλλη μια χρονιά επιλέγουμε τη συμμετοχή μας στην έκθεση ProWein στο πλαίσιο της στρατηγικής μας για την εδραίωση του Ούζου Πλωμαρίου στη συνείδηση και των ξένων καταναλωτών που το έχουν αγκαλιάσει με την προτίμησή τους. Οι επισκέπτες της έκθεσης έδειξαν και φέτος μεγάλο ενδιαφέρον τόσο για το Ούζο Πλωμαρίου, όσο και για τα υπόλοιπα προϊόντα της Ποτοποιίας, γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαίτερα και μας δίνει ένα επιπλέον κίνητρο να συνεχίσουμε να εξάγουμε εκλεκτά αποστάγματα με γεύση και άρωμα Ελλάδας που παράγουμε με πολλή αγάπη και μεράκι.

Λίγα λόγια για το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου:

Η ιστορία του Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου ξεκινά το1894 με την περίφημη συνταγή του ιδρυτή του. Η εταιρία, είναι 100% ελληνική και παράγει το εκλεκτό Ούζο Πλωμαρίου χρησιμοποιώντας την ίδια, μυστική συνταγή με έμφαση στους εξαιρετικούς καρπούς και βότανα και τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο απόσταξης σε μικρούς, χειροποίητους, χάλκινους άμβυκες. Το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου σφραγίζεται στη γνωστή παραδοσιακή συσκευασία με το χαρακτηριστικό φελλό και προσφέρει μια πολύτιμη ισορροπία γεύσης που επιτυγχάνουν τα πιο εκλεκτά ποτά με ονομασία προέλευσης.

Σήμερα το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου έχει δυναμική παρουσία σε περισσότερες από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο. Με την εξαγωγική δραστηριότητα να επεκτείνεται διαρκώς, το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου βρίσκεται σε αλυσίδες τροφίμων και ποτών, σημεία λιανικής πώλησης και εστιατόρια, σχεδόν σε κάθε γωνιά της γης. Από την Αμερική και τον Καναδά ως την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία και από την Ιαπωνία και τη Ρωσία ως τη Νότιο Αφρική και την Ταϋλάνδη. Oι εξαγωγές του Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου αποτελούν το 58,5% των συνολικών πωλήσεων, ενώ από αυτό το ποσοστό, το 42% το απορροφά η Γερμανία, η οποία αποτελεί και την αγορά με τη μεγαλύτερη δυναμική της Ευρωζώνης.


Το Ούζο Πλωμαρίου είναι ένα απόσταγμα με διεθνείς και εγχώριες βραβεύσεις, όπως το διπλό χρυσό στον διεθνή οργανισμό αποσταγμάτων WorldSpirits Award, με τον χαρακτηρισμό «WorldClass, Extraordinary Product», αλλά και για το Platinum βραβείο στο διαγωνισμό των Αιωνόβιων brands (2016), για τα 120 και πλέον χρόνια παρουσίας του στην ελληνική αγορά.