Κατάμεστη η αίθουσα του δημοτικού θεάτρου Μυτιλήνης στην ομιλία του μητροπολίτη Σισασίου & Σιατίστης, κ.κ. Παύλο (pics)

διοργανώθηκε με απόλυτη επιτυχία, η άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση ‘’Η οικογένεια σήμερα’’.


Στο κατάμεστο, αθρόο με άτομα κάθε ηλικίας – και κυρίως φλέγουσας & διψασμένης νεολαίας- δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης, την Τρίτη 19 Μαρτίου & ώρα 19.00 διοργανώθηκε με απόλυτη επιτυχία, η άκρως ενδιαφέρουσα κοινωνική ομιλία, με βασικό πυλώνα της τον Σεβασμιότατο μητροπολίτη Σισασίου & Σιατίστης, κ.κ. Παύλο, με θέμα ‘’Η οικογένεια σήμερα’’.

 Μεταξύ του θαυμάσιου πλήθους, λάμπρυναν με την παρουσία τους το αμφιθέατρο & οι δύο Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες του νησιού, κ.κ. Ιάκωβος & κ.κ. Χρυσόστομος, η στρατιωτική ηγεσία της 98 ΑΔΤΕ όπως & διακεκριμένα πρόσωπα της τοπικής κοινωνίας!

 Κύριος φορέας & διοργανωτής ήταν ο πολιτιστικός σύλλογος ‘’Κιβωτός του Γένους’’ της νήσου Λέσβου, ο οποίος αποτελείται από επιφανή, εξέχοντα & δραστήρια άτομα, γνήσιοι θεματοφύλακες & συνεχιστές της ιερής παράδοσης κοινωνικών, εθνικών & εκκλησιαστικών θεμελίων του κράτους!

 Νεοσύστατος & με γνώμονα την αλήθεια & την πίστη προς τις αξίες & τα ιδανικά της ηρωοτόκου Ελλάδας μας, έχει ως ‘’καθοδηγητές’’ της, στη θέση του προέδρου τον Κωνσταντίνο Τσακίρη, έναν πολυπράγμων άνθρωπο με σπουδαίες δράσεις & πρωτοβουλίες στο ενεργητικό του (& κυρίως στο νησί) & ως αντιπρόεδρο του, τον πατέρα Θεόδωρο Δεληγιάννη, εφημέριο του Ι.Ν.Π.Ταξιαρχών Πελόπης Λέσβου, απόφοιτο της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, έναν άξιο κληρικό, πρότυπο της τοπικής κοινωνίας & της νεολαίας!!

 Ο πνευματοφόρος & δεξιοτέχνης του λόγου, προσκεκλημένος ήταν ένθερμος & ιδιαίτερα καυστικός, απαντώντας εξονυχιστικά & με αγάπη κυρίως, στις ιδιαίτερες & κατασταλαγμένες ερωτήσεις του ακροατηρίου.

Αναφέρθηκε λεπτομερώς στο ρόλο της ενεργής & δοκιμαζόμενης Ελληνικής οικογένειας στην σημερινή εποχή, δίδοντας βάση στον ατέρμονα, καθημερινό αγώνα της, πλαισιωμένο με τις διδαχές των Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας.

 Ως επίλογο, αναφέρθηκε στα νέα ζευγάρια, συμβουλεύοντάς τα, ότι στην απαιτητική, απρόβλεπτη αλλά & θεάρεστη συστράτευσή τους, πάντοτε δίχως ενδοιασμό να στρέφουν τις ελπίδες τους προς τον Ύψιστό, γιατί, ‘’Ο Θεός δεν "υπάρχει"… εμείς "υπάρχουμε". Ο Θεός "ΕΙΝΑΙ"!!!

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος Ιωάννου γεννήθηκε στη Χαλκίδα το 1947, όπου και τελείωσε τις εγκύκλιες σπουδές του.Από την Θεολογική σχολή Αθηνών αποφοίτησε το 1971. Χειροτονήθηκε διάκονος και στη συνέχεια πρεσβύτερος. Εργάσθηκε ποιμαντικά στην εργατούπολη του Μαντουδίου για μία 25ετία. Από το 1998 υπηρέτησε ως γραμματέας της «Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος» της «Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Γάμου και Οικογενείας», των «Συνοδικών Υποεπιτροπών επί των Ολυμπιακών Αγώνων», της χρηματοδοτήσεως των χριστιανικών οικογενειών της Θράκης, για την απόκτηση του τρίτου παιδιού και αυτής των Καλλιτεχνικών εκδηλώσεων. Επίσης, υπηρέτησε για τρία χρόνια ως Διευθυντής Κατηχήσεως της Αποστολικής Διακονίας και Διευθυντής της Σχολής Κατηχητών και του Φροντιστηρίου Επιμορφώσεως Κατηχητών της Αποστολικής Διακονίας. Διετέλεσε παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών του Ρ/Σ της Εκκλησίας της Ελλάδος και συνεχίζει να κάνει εκπομπές στο Ρ/Φ σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ» και στο Ρ/Φ σταθμό «Πειραϊκή Εκκλησία». Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης χειροτονήθηκε στις 4 Μαρτίου 2006 και ενθρονίσθηκε την 1η Απριλίου 2006.


Οι προτεραιότητές του είναι η εκκλησιαστική – πνευματική ζωή των πιστών, η οικογένεια, οι νέοι, οι πτωχοί, οι άνεργοι, η καταπολέμηση των ναρκωτικών, το πλησίασμα όλων των ανθρώπων. Έχει ιδρύσει Σχολή Γονέων, Σχολή Βυζαντινής Μουσικής και συσσίτια για απόρους. Επισκέπτεται διαρκώς τα πολυάριθμα μικρά χωριά της Ιεράς Μητροπόλεως, τονώνοντας πνευματικά και εθνικά τους κατοίκους της ακριτικής αυτής περιοχής.