Υπερθέαμα……το Σαββατοκύριακο στο κατάμεστο στρατιωτικό αεροδρόμιο Πολιχνιτου (pics)

Θεατές κάθε ηλικίας κατέκλυσαν κάθε άκρη του αεροδρομίου με σκοπό να παρακολουθήσουν τα αυτοκίνητα και μηχανάκια- μοτοσυκλέτες από όλη την Ελλάδα να καίνε τα ελαστικά τους.

Λάστιχα που διαλυμένα έφευγαν στον... αέρα, μπαντιλίκια σε κάθε δευτερόλεπτο, γκαζιές, ροδιές, καπνός και αδρεναλίνη στο "κόκκινο"! Όλα αυτά στην θεαματική επίδειξη δεξιοτήτων Drift & Drag που προσέφεραν την Κυριακή το πρωί οδηγοί από όλη την Ελλάδα Αεροδρόμιο Πολιχνίτου.

Ο λόγος για τους αγώνες Drag Day-Gp Auto Moto-Drift 2018 αφιερωμένοι στην μνήμη του Μάριου Λουπου που διοργάνωσε  η «Λέσχη Αυτοκινήτου Μυτιλήνης» (ΛΑΜ)  μετά από έγκριση της ΟΜΑΕ- ΕΠΑ. Το αγωνιστικό διήμερο περιλάμβανε  αγώνες πλαγιολίσθησης (drift), ατομικής επιτάχυνσης (Drag day) και ατομικής χρονομέτρησης (GP).



Το event έλαβε χώρα στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο Πολιχνίτου, κάτω από την αυστηρή επιτήρηση και τα μέτρα ασφαλείας που είχαν παρθεί από την αστυνομία και ο κόσμος που συγκεντρώθηκε για να παρακολουθήσει, έφυγε «χορτασμένος» μετά από ένα εντυπωσιακό εξάωρο σόου!

Το πρόγραμμα ξεκίνησε από την Παρασκευή  2 Μαρτίου όπου στο χώρο της Πλατειας Σαπφους Μυτιλήνης πραγματοποιήθηκε ο Τεχνικός και Διοικητικός έλεγχος  των αυτοκινήτων.

Την επόμενη μέρα, Σάββατο 3 Μαρτίου, οι οδηγοί τόσο των δικύκλων όσο και των αυτοκινήτων έδωσαν το παρόν  στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Πολιχνίτου όπου  αφού ενημερώθηκαν για τεχνικά θέματα του αγώνα στη συνέχεια έκαναν τα δοκιμαστικά προκειμένου να χρονομετρηθούν αλλά και να  «διαβάσουν»  την πίστα  ώστε  να προετοιμαστούν κατάλληλα   για τον τελικό αγώνα της επόμενης μέρας.

Ο μεγάλος τελικός πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Μαρτίου όπου παρουσία περίπου 3.000 θεατών οι οδηγοί τόσο των αυτοκινήτων όσο και των δικύκλων έδωσαν ένα πραγματικό σόου φέρνοντας τόσο  τους εαυτούς τους όσο και τα οχήματα τους στα όρια τους.

Αυτοκίνητα φτιαγμένα αλλά και συμβατικά  μπήκαν στην πίστα και με μεγάλη μαεστρία και δεξιοτεχνία πέρασαν την ειδική χρονομετρημένη  διαδρομή,  ντριφτάρισαν προσφέροντας μοναδικό θέαμα  στο κοινό  και τέλος τα έδωσαν όλα στα 400 μέτρα της πίστας ξεκινώντας από μηδενικά χιλιόμετρα και δίνοντας  το μέγιστο   της ταχύτητας που μπορούσαν.

Οι συμμετέχοντες τόσο από τη Μυτιλήνη όσο και από τη Χίο τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας που διέπουν τέτοιες διοργανώσεις έδωσαν μαθήματα οδηγικής συμπεριφοράς και  μαεστρίας  στο πολυπληθές κοινό  αποσπώντας θερμά  χειροκροτήματα.  Ένα ξεχωριστό κομμάτι της διοργάνωσης αφορούσε και τον διαγωνισμό δικύκλων που στόχο είχε να  προσανατολίσει τους οδηγούς δικύκλων στο ότι η οδήγηση με ασφάλεια και δεξιοτεχνία  μπορεί να μετατραπεί σε μια  μοναδική εμπειρία χωρίς κινδύνους.

Η διοργάνωση έκλεισε το απόγευμα της ίδιας ημέρας με την απονομή των βραβείων των νικητών αλλά και των επάθλων σε όλους τους συμμετέχοντες στο  μεγάλο αυτό  μηχανοκίνητο αθλητικό γεγονός.

Οι αγώνες ηταν αφιερωμένοι στον αδικοχαμένο από τροχαίο πριν λίγες ημέρες νεαρό Μάριο Λουπο

ΦΩΤΟ: Phileas Guides Lesvos App, Στρατης Μακροδουλης

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΛΑΜ Μυτιλήνης:

«Η ΛΑΜ Μυτιλήνης μετά από ένα διήμερο αγώνων DRIFT-DRAG DAY-GP-MOTO GP και ROLL DRAG DΑY το οποίο έγινε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και πραγματοποιήθηκε στο πολεμικό αεροδρόμιο Πολιχνιτου θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσους βοήθησαν εμπρός και πίσω από τα "παρασκήνια' τις τοπικές αρχές του Πολιχνιτου για την άψογη συνεννόηση και συνεργασία που είχαμε μαζί τους. Το κέντρο υγειάς για το ασθενοφόρο και το προσωπικό που μας παραχώρησαν καθολη την διάρκεια του αγώνα, το σώμα της πυροσβεστικής υπηρεσίας, την ομάδα διάσωσης που βρίσκεται σε κάθε αγώνα δίπλα μας, τον Δήμο Μυτιλήνης που μας διέθεσε τον χώρο της Πλατείας Σαπφους ώστε να γίνει ο τεχνικός έλεγχος, ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΣΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ, τον μεγάλο χορηγό μας που μας στηρίζει πάντα ΑΦΟΙ ΤΡΥΠΑΤΖΗ ΚΤΕΟ ΛΕΣΒΟΥ, επίσης τον Βασίλη Τσαμαιδη και την σχολή του για την ασφάλεια που μας παρείχε στον χώρο του αγώνα ,το αστυνομικό τμήμα Πολυχνιτου για την βοήθεια και την ασφάλεια που μας παρείχε στο οδικό δίκτυο, τον Αντώνη Ναουμη και τον γερανό του για την βοήθεια που μας πρόσφερε και την Λέσχη 4χ4 Μυτιλήνης

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους αγωνιζόμενους του ΑΣΜΑΧ-ΑΣΑΧ-ΛΑΜ,,ΕΔΙΛ(συμμετοχές moto)και τον Γιώργο Μαρμαρά για την άψογη συνεργασία που είχαμε για τους αγωνιζόμενους με τα moto.

Και τέλος ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους τους χορηγούς μικρούς και μεγάλους που σε κάθε αγώνα είναι δίπλα μας και επίσης όλο τον κόσμο που ηρθέ και μας στήριξε με την παρουσία του σε αυτόν τον διήμερο αγώνα κάνοντας μας χαρούμενους και δίνοντας μας δύναμη ώστε να ξανά διοργανώσουμε ένα τέτοιο event και ακόμα καλύτερο για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και το νησί μας, αι πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ η παρουσία σας είναι σημαντική ευχόμαστε υγεία και ευημερία!!!

Με εκτίμηση


ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο.»