ΟΧΙ από τους κατοίκους των Παμφιλων σε πιθανή ενοικίαση χώρου από ΜΚΟ- Τι ειπώθηκε στην λαϊκή συνέλευση-Ποιες αποφάσεις πάρθηκαν (pics)

Την Τρίτη 13/3/2018 πραγματοποιήθηκε ανοιχτή λαϊκή συνέλευση στην πλατεία Παμφίλων με ένα ειδικό και ένα γενικό θέμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της λαϊκής συνέλευσης:

Το ειδικό θέμα αφορούσε την πιθανή λειτουργία δομής ψυχαγωγίας από ΜΚΟ σε ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις της παραλίας Παμφίλων και το γενικό θέμα αφορούσε την από εδώ και πέρα διαχείριση αυτών των περιπτώσεων, βάσει του θεσμικού πλαισίου αλλά και δημοκρατικών διαδικασιών δημόσιας διαβούλευσης.

Στη συνέλευση κλήθηκαν και συμμετείχαν οι δημοτικοί σύμβουλοι κκ. Κ. Κατσαρός, Μ. Ταμβακέλλης, Π. Κατσαβέλλης και Ε. Παυλής, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Παμφίλων κ. Ε. Λυκαρδόπουλος και τοπικοί σύμβουλοι, ένας εντεταλμένος νομικός σύμβουλος, μέλη τοπικών συλλόγων και πλήθος κατοίκων.



Ως προς το ειδικό θέμα της πιθανής λειτουργίας μιας δομής ψυχαγωγίας από μια ΜΚΟ στην περιοχή των Παμφίλων, οι παρευρισκόμενοι δήλωσαν την ξεκάθαρη αντίθεσή τους για πολλούς λόγους που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης. Το ίδιο, είπαν, θα ισχύσει σε κάθε ανάλογη προσπάθεια στο μέλλον. Σημειώνεται ότι ο τόπος της παραλίας Παμφίλων δεν είναι ιδιωτικός, αλλά δημόσιος. Συνεπώς προορίζεται για τους κατοίκους των Παμφίλων και για ήπια τουριστική ανάπτυξη (όλες οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις θα φύγουν το 2019, βάσει του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου που είναι νόμος του Κράτους). Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές θα πρέπει να εναρμονιστούν με αυτό το πλάνο και να πάρουν την κοινωνία και τους πολίτες με το μέρος τους, όχι να τους βάζουν «απέναντι».

Ως προς το γενικό θέμα της διαχείρισης ανάλογων περιστατικών αποφασίστηκε: α) η συμμετοχή των Παμφίλων σε ένα συλλογικό όργανο, η ίδρυση του οποίου έχει ξεκινήσει από τη Μόρια και περιλαμβάνει εκπροσώπους από όλα τα γειτονικά χωριά και β) η σύγκλιση τοπικής επιτροπής που θα περιλαμβάνει εκπροσώπους των συλλόγων του χωριού και του τοπικού συμβουλίου.

Στις παραπάνω αποφάσεις υπήρξε απόλυτη σύμπνοια των συμμετεχόντων. Σε κάθε πολιτισμένη δημοκρατία, οι τοπικές κοινωνίες είναι αυτές που πρέπει να έχουν τον κύριο λόγο στην εξέλιξη των πραγμάτων που αφορούν την περιοχή και τον τόπο τους.