Έργα στην Σκάλα Καλλονής- Πλακόστρωση τμήματος της χερσαίας ζώνης λιμένα- Και μελέτη για την ανάπλαση της πλατείας και κατασκευή πεζόδρομου (pics)


Πλακόστρωση δρόμου εντός Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Σκάλας Καλλονής

Εδώ και δύο μήνες βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο της πλακόστρωσης τμήματος της χερσαίας ζώνης λιμένα Σκάλας Καλλονής. Το έργο αυτό, το οποίο ανήκει σε περιοχή αποκλειστικής αρμοδιότητας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου και για το οποίο υπήρχε πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής και χρηστών του λιμένα, δημοπρατήθηκε από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέσβου στις 19-09-2017, ενώ η σύμβαση κατασκευής του υπογράφηκε στις 07-12-2017. Έκτοτε εκτελείται υπό την επίβλεψη της Διεύθυνης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λέσβου, σε συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέσβου.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα κατασκευής, εντός του Απριλίου θα έχει ολοκληρωθεί η παρέμβαση, μεταβάλλοντας την εικόνα της Σκάλας Καλλονής και δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για περαιτέρω αναβάθμιση της περιοχής. Ήδη το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέσβου προετοιμάζει την προμήθεια και τοποθέτηση φωτιστικών ιστών που θα βελτιώσουν περαιτέρω την αισθητική και λειτουργική εικόνα του λιμένα.



Ο Αντιδήμαρχος Καλλονής κος Βερρος μάλιστα ανακάλυψε κι άλλα έργα που προτίθενται να γίνουν στην Καλλονή όπως η ανάπλαση της πλατείας και η κατασκευή πεζόδρομου.

Αναλυτικά ο Αντιδήμαρχος δήλωσε: «Μετά την αποπεράτωση του πλακόστρωτου και την τοποθέτηση νέων φωτιστικών κατά μήκος όλης της παραλιακής οδού ξεκινάμε άμεσα την μελέτη ανάπλασης της πλατείας της Σκάλας Καλλονής και την κατασκευή πεζόδρομου μέχρι τα Ξενοδοχεία Πασιφάη και Αιολική Γη. Μελέτη που θα προβλέπει ενιαίο τύπο πέργκολας σε όλα τα καταστήματα, απομάκρυνση του σιντριβανιού. νέος φωτισμός κλπ. Αυτό σε συνδυασμό με την τοποθέτηση πλαστικού τάπητα στο γήπεδο θα δώσει χρώμα στην Σκάλα μας και πιστεύω ότι θα την αναβαθμίσει ουσιαστικά. Ελπίζω όποιος-α αναλάβει στο τέλος του 2019 να κάνει πολλά περισσότερα.»