Ένα τοπίο μαγικό…."Καταρράκτης Κλαπαδου" απέναντι από τη Στύψη Λέσβου (pics, vid)


Μια από τις μοναδικές φυσικές ομορφιές της Λέσβου, που ίσως λίγοι μόνο γνωρίζουν πως υπάρχει σε τέτοιο βαθμό, είναι οι καταρράκτες της.

-Καταρακτης Κλαπαδου Λέσβου

Ο Κλαπάδος είναι εγκαταλειμμένο αγροτικό χωριό στην περιοχή του οποίου έγιναν οι τελευταίες νικηφόρες μάχες των Ελλήνων στρατευμάτων κατά των Τούκών, το Δεκέμβριο του 1912 για την απελευθέρωση της Λέσβου, βρίσκεται απέναντι σχεδόν από τη Στύψη.

Ο καταρράκτης του Κλαπάδου  είναι καλά κριμένος μέσα στο δάσος που περιβάλει το ερειπωμένο χωριό. Σε μικρή απόσταση, αφού στρίψεις αριστερά στον χωματόδρομο ερχόμενος από το την Καλλονή προς Πέτρα και πριν φτάσεις στο χωριό συναντάς στα αριστερά σου ένα μεγάλο ξέφωτο. Αφού παρκάρεις εκεί στο βάθος υπάρχει ένα μονοπάτι που προχωράει μέσα στο δάσος. Καθώς αρχίζεις να κατηφορίζεις την πλάγια και πλησιάζεις τον καταρράκτη το βουητό του νερού γίνεται πιο έντονο και σε καθοδηγεί να τον ανακαλύψεις. Το ύψος του είναι περίπου 15-16 μετρά.

Όσοι επισκεφθείτε τον καταρράκτη θα έχετε την ευκαιρία να ζήσετε κάτι ξεχωριστό στην φύση και να θαυμάστε ένα πανέμορφο τοπίο!

Δείτε φωτογραφίες- βίντεο που κατέγραψε ο Στρατής Μακροδουλης την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018