Στο Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Λέσβου η βραβευμένη με Όσκαρ ταινία: «Έριν Μπρόκοβιτς» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικών

Από τον  Οργανισμό «Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου», ανακοινώνεται ότι:


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικών, ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης και ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Λέσβου, σας προσκαλούν στην προβολή της βραβευμένης με Όσκαρ ταινίας: «Έριν Μπρόκοβιτς», αύριο,  Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018, στις 18:30, στο Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Λέσβου, Ασκληπιού & Οικονόμου Τάξη γωνία.

Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση από εξειδικευμένους επιστήμονες με το κοινό. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του  Οργανισμού «Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου», Αναστασία Αντωνέλλη, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, την 8η Μαρτίου,  έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Παρά το γεγονός ότι οι γυναίκες σήμερα έχουν κατακτήσει σημαντικές θέσεις, στην εργασία, στην επιστήμη, στην τέχνη και στην πολιτική, οι διακρίσεις εις βάρος τους συνεχίζουν να υφίστανται και ιδιαίτερα στην Ελλάδα της κρίσης και των μνημονίων, όπου μεγεθύνεται η γυναικεία καταπίεση και εκμετάλλευση και υποβαθμίζεται η ποιότητα της ζωής τους.

Εμείς, ως Δήμος Λέσβου, προσπαθούμε να στηρίξουμε όλες τις συντοπίτισσές μας, που επάξια μάχονται στο στίβο της ζωής, βοηθώντας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων-δυνατοτήτων μας, στους τομείς που μπορεί να χρήζουν ανάγκης: υγεία, κοινωνική- ψυχολογική- νομική υποστήριξη, βοήθεια στις γυναίκες θύματα βίας, εργασία. Θέματα για τα οποία μπορούν να απευθύνονται στον Οργανισμό  Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, που βρίσκεται Αγίας Ειρήνης 10, τηλ. 22510-27501.

            Φέτος για την Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας, αλλάζουμε την ατζέντα και ΔΕΝ θα ασχοληθούμε με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η γυναίκα σήμερα.
Φέτος θέλουμε να δούμε με ποια εφόδια, ΠΩΣ και ΓΙΑΤΙ κάποιες γυναίκες καταφέρνουν να ξεπερνάνε τα προβλήματα, τις κοινωνικές αγκυλώσεις και ανισότητες και να ανοίγουν δρόμους.

            Στην εκδήλωση που διοργανώνουμε και θα προβληθεί η ταινία «Erin Brockovich», με πρωταγωνίστρια την Τζούλια Ρόμπερτς, δημιουργούμε την αφορμή για μια εποικοδομητική συζήτηση ιχνηλατικής προσέγγισης σε πρότυπα γυναικών που άνοιξαν δρόμους και πραγμάτωσαν τα όνειρα τους.  


Εύχομαι από καρδιάς σε όλες τις γυναίκες του τόπου μας, να έχουν πίστη στους στόχους τους, να στηρίζουν τις επιλογές τους, να μη σταματούν να ονειρεύονται και κυρίως να χαίρονται τον κάθε ρόλο τους, παρά τη δυσκολία της πολυμορφικότητας.»