"Ολημερίς το χτίζανε, το βράδυ εγκρεμιζόταν"…-Εμπλοκή για το νέο σχολικό συγκρότημα που θα στεγαστεί το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

γραπτή άρνηση του ιδιοκτήτη του οικοπέδου που διαμένει μόνιμα στην Αυστραλία, να συναινέσει στη διαδικασία της πώλησης

Σοβαρή εμπλοκή παρουσιάζεται στην υπόθεση της ανέγερσης νέου Μουσικού Σχολείου στην περιοχή της Βαρειάς, μετά τη γραπτή άρνηση του ιδιοκτήτη του οικοπέδου που διαμένει μόνιμα στην Αυστραλία, να συναινέσει στη διαδικασία της πώλησης, που του προτείνει ο Δήμος Λέσβου.

Παρά το γεγονός ότι ο αντιδήμαρχος Κ. Κατσαρός, είχε συνομιλήσει αρκετές φορές μαζί του, για το ενδεχόμενο πώλησης του οικοπέδου και ο ίδιος ήταν θετικός, εντούτοις την προηγούμενη Παρασκευή, έφτασε στο Δήμο Λέσβου έγγραφο από δικηγορικό γραφείο της Αθήνας, το οποίο έχει την αρνητική απάντηση του ιδιοκτήτη.



«Ομολογουμένως, επισημαίνει ο Κ. Κατσαρός, αυτή η εξέλιξη περιπλέκει αρκετά την υπόθεση. Στις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχα με τον ιδιοκτήτη του οικοπέδου πριν από μερικές ημέρες, φαινόταν ότι συμφωνούσε να προχωρήσει στην πώληση. Μάλιστα, την τελευταία φορά του ζήτησα να μας στείλει εγγράφως μέσω e-mail την θετική του απάντηση, ώστε να προχωρήσουμε τη διαδικασία και να πάρουμε τις σχετικές εγκρίσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η αρνητική του απάντηση, ομολογώ ότι μας εξέπληξε. Δεν μπορώ να εξηγήσω την αλλαγή στάσης του, πιθανολογώ, όμως, ότι ίσως έχει στο μυαλό του να αξιοποιήσει διαφορετικά το οικόπεδό του.

Όταν πήρα την απάντηση, επικοινώνησα μαζί του και του εξήγησα ότι στο συγκεκριμένο οικόπεδο και τοποθεσία, η μόνη επιλογή αξιοποίησης που υπάρχει σύμφωνα με το ΓΠΣ, είναι η δημιουργία σχολείων ή αθλητικών χώρων και σε καμία περίπτωση, δεν μπορεί για παράδειγμα, να χτιστεί κάτι άλλο.

Του έδωσα μία εβδομάδα ακόμη προθεσμία να το σκεφτεί, με την ελπίδα ότι ίσως αλλάξει γνώμη.
Παράλληλα, ανέθεσα στη Νομική Υπηρεσία του Δήμου Λέσβου, να εξετάσει το οικόπεδο των 7 στρεμμάτων, που μας παραχώρησε ο Π. Παρασκευαΐδης και να μας βεβαιώσει ότι είναι καθαρό από νομικής άποψης και ότι δεν έχει βάρη. Ακολούθως, θα διερευνηθεί αν και κατά πόσο είναι δυνατόν, τόσο από τεχνικής άποψης, όσο και από άποψης Γενικού Πολεοδομικού, ν' ανεγερθεί το Μουσικό Σχολείο σ' αυτό το οικόπεδο.

Στο πίσω μέρος του μυαλού μου, υπάρχει και η επιλογή της απαλλοτρίωσης του οικοπέδου της Βαρειάς. Κάτι που θα το συζητήσω με το Δήμαρχο και θα λάβουμε από κοινού απόφαση.

Σε περίπτωση που δεν συμφωνήσει τελικά ο ιδιοκτήτης να πουλήσει το οικόπεδό του, είτε θα πρέπει να κάνουμε τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού, ώστε να χτίσουμε το Μουσικό Σχολείο στο οικόπεδο Παρασκευαΐδη, είτε να προχωρήσουμε τη διαδικασία της απαλλοτρίωσης.

Και οι δύο αυτές διαδικασίες είναι αρκετά σύνθετες και χρονοβόρες και απαιτούν τουλάχιστον 12 μήνες, στην καλύτερη περίπτωση.

Σε όποια επιλογή και αν καταλήξουμε, στόχος μας είναι μέχρι το τέλος του 2018, να έχουμε βάλει την υπόθεση του Μουσικού Σχολείου σε τροχιά υλοποίησης, χωρίς να παραιτούμαστε των προσπαθειών μας, για άμεση λύση στο πρόβλημα.             

Πηγή ΕΦΗΜΕΡΙΑ Δημοκράτης
 Μ. Χατζηγεωργίου
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΝΤΥΠΟ «Δ»