«Το Τανγκό της Μοναξιάς» στη Μυτιλήνη

Το νέο μυθιστόρημα του Θάνου Κανούση


Το νέο μυθιστόρημα του Θάνου Κανούση «Το Τανγκό της Μοναξιάς» θα παρουσιάσουν οι εκδόσεις Ταξιδευτής στο καφέ Ναυάγιο στη Μυτιλήνη, το Σάββατο 3 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα. Για το βιβλίο θα μιλήσουν η στιχουργός Ντέπη Χατζηκαμπάνη, η δημοσιογράφος Αναστασία Σπυριδάκη και ο συγγραφέας.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Πώς είναι άραγε να εξουσιάζει κανείς συναισθηματικά τον άλλο μέσα από το Διαδίκτυο;
Κι εμείς; Έχουμε, άραγε, το μέγεθος που νομίζουμε πως αποκτήσαμε μέσα από την χρήση του;

Η εικονική εξουσία που αποκτά κανείς μέσα από την ανωνυμία του διαδικτύου, η χωρίς σκέψη και εκτέλεση ενδόμυχων απωθημένων, φέρνουν ανατροπές στην ισορροπία των σχέσεών μας.

Η Μοναξιά στον κόσμο της εικονικής ευτυχίας, μεγεθύνεται και γίνεται όπλο εκτέλεσης κι αυτοκτονίας, ο νεκροθάφτης των ερωτικών μας επιθυμιών…

Τα πιο πάνω βασάνισαν καταλυτικά τον Μάνο… Τον άλλαξαν!


Μπήκε από περιέργεια να το δει, να το ελέγξει, να επικοινωνήσει εικονικά με ανθρώπους και έγινε και αυτός θύμα της γοητείας του. Ένας φιλήσυχος οικογενειάρχης, έγινε αυτό που δεν ήθελε εξαρχής να γίνει: θύμα του διαδικτύου και των κρυμμένων απωθημένων του!Όλοι αργά ή γρήγορα θα γίνουμε θύματά του, εκτός και αν οι σχέσεις των ανθρώπων επανέλθουν στην πρότερη κατάσταση. Εκτός και αν ο έρωτας βγει και πάλι από την απρόσωπη οθόνη του υπολογιστή και τρέξει στα καταπράσινα λιβάδια της  νιότης και της αγνότητάς μας!