Σπείρα μεταναστών κλέβει και σφάζει πρόβατα στην Μορια- Δήλωση του πρόεδρου της Μοριας Νίκου Τρακέλλη


Ένα ακόμη περιστατικό ζωοκλοπής και σφαγής 15 προβάτων, σημειώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο

Ένα ακόμη περιστατικό ζωοκλοπής και σφαγής 15 προβάτων, σημειώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο, στην περιοχή της Μόριας, ανεβάζοντας πλέον τις περιπτώσεις ζωοκλοπών σε 80 και τα χαμένα πρόβατα σε 250.

Μετά το περιστατικό των προηγούμενων ημερών, με τον κτηνοτρόφο που πυροβόλησε στον αέρα και τα όσα ακολούθησαν με τις συλλήψεις και την προφυλάκιση των τριών αλλοδαπών, επικρατεί αναστάτωση στο χωριό και όλοι ζητούν να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.




Όπως αναφέρει ο πρόεδρος Νίκος Τρακέλλης, τα κρούσματα των ζωοκλοπών δεν σταμάτησαν μετά το περιστατικό με τον πυροβολισμό στον αέρα, ενώ σημειώνει πως πλέον θα πρέπει να βρεθεί να λύση και να συλληφθούν οι υπαίτιοι.

«Προφανώς, πρόκειται για μια ομάδα ατόμων, μία σπείρα, που κλέβει ζώα, τα σφάζει και πουλά παράνομα το κρέας στους καταυλισμούς των μεταναστών.

Σήμερα, θα συναντηθούμε με τον Περιφερειακό Διευθυντή της Αστυνομίας, προκειμένου να συζητήσουμε το πρόβλημα, να τον ενημερώσουμε για την κατάσταση και να καταθέσουμε τις προτάσεις μας. Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι και υπάρχουν φόβοι ότι αν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, θα υπάρξουν και άλλα περιστατικά αυτοδικίας, από εξαγριωμένους συγχωριανούς μου.

Η αυτοδικία σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί λύση, ούτε και δικαιολογείται, ωστόσο υπό τις παρούσες συνθήκες ακραίας συναισθηματικής φόρτισης και αγανάκτησης, είναι κατανοητό ότι θα υπάρξουν τέτοια φαινόμενα.

Στη συνάντηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή Βορείου Αιγαίου, θα ζητήσουμε σχέδιο της αστυνομίας, συστηματικούς ελέγχους και σύλληψη των δραστών.

Κατά την άποψή μου, αν υπάρξουν συντονισμένες ενέργειες και μπλόκα στα 10-15 σημεία, όπου βρίσκονται στάνες με πρόβατα και ζώα, δεν θα είναι δύσκολο να εντοπιστούν οι δράστες. Ας μην ξεχνάμε ότι όλες αυτές οι ποσότητες κρέατος, διακινούνται στον καταυλισμό της Μόριας. Από κάπου περνά αυτό το κρέας και κάποιοι το αγοράζουν. Πιστεύω ότι δεν είναι τόσο δύσκολο να συλληφθούν οι ένοχοι».

Την ίδια ώρα, πληθαίνουν οι φήμες και τα δημοσιεύματα, ότι οι τρεις νεαροί που συνελήφθησαν τις προηγούμενες ημέρες, στο περιστατικό με τον κτηνοτρόφο, δεν σχετίζονται με τη σπείρα που κλέβει και σφάζει τα πρόβατα. Αναφερόμενος στο θέμα, ο πρόεδρος της Κοινότητας Μόριας, επισημαίνει ότι μόνο η Αστυνομία και η δικαιοσύνη μπορούν να αποφανθούν αν οι άνθρωποι αυτοί είναι αθώοι ή ένοχοι.

«Ακούγονται και λέγονται πολλά, για το αν πράγματι οι συλληφθέντες σχετίζονται με τις σφαγές ζώων ή όχι. Πιστεύω ότι η αλήθεια θα ξεκαθαρίσει σύντομα και αν είναι αθώοι, θα βγουν από τη φυλακή. Σύμφωνα με όσα ακούγονται στο χωριό, οι ομοεθνείς των τριών νεαρών, διαμαρτυρήθηκαν για τη σύλληψή τους, ισχυριζόμενοι ότι είναι χριστιανοί και ότι βρίσκονται σε περίοδο νηστείας και δεν καταναλώνουν ζωικά προϊόντα, ούτε και σφάζουν ζώα. Η κοινότητα των Αφρικανών στην οποία ανήκουν, είναι πράγματι χριστιανοί και επισκέπτονται τακτικά το εκκλησάκι της Αγίας Αικατερίνης και ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα».

πηγή: εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ