Εργασίες συντήρησης της Επαρχιακής Οδού Παπάδου – Πλωμαρίου - Επίσκεψη της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου στα έργα

Επίσκεψη της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου στο έργο συντήρησης της επαρχιακής οδού Παπάδου-Πλωμαρίου.

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών Έργων κ. Θεόδωρο Βαλσαμίδη, τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Γιώργο Καμπούρη, τον  Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Κυριάκο Πετρέλλη και στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λέσβου, πραγματοποίησε χθες επίσκεψη στις εργασίες συντήρησης της Επαρχιακής Οδού Παπάδου – Πλωμαρίου που γίνονται στο πλαίσιο του έργου  «Συντήρηση Επαρχιακής Οδού Παπάδου – Πλωμαρίου και αποκατάσταση κατολίσθησης στην οδό Νεοχωρίου – Ακρασίου» συνολικού προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ που υλοποιεί η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.



Οι εργασίες που βρίσκονται αυτή την περίοδο σε εξέλιξη αφορούν στον καθαρισμό των τάφρων και των τεχνικών έργων στο οδικό άξονα Ντίπι - Παπάδος - Πλωμάρι, στην ανακατασκευή τοίχων αντιστήριξης της οδού στο τμήμα Παπάδος – Πλωμάρι και στην αποκατάσταση τμημάτων της οδού που έχουν υποστεί καθιζήσεις.

Η Περιφερειάρχης ενημερώθηκε ότι το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν εργασίες ασφαλτόστρωσης κατά τμήματα της οδού, εργασίες αποκατάστασης των μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας, των πινακίδων σήμανσης και τέλος εργασίες διαγράμμισης. Παράλληλα, προγραμματίζεται να ξεκινήσουν και οι εργασίες για την αποκατάσταση κατολισθήσεων στην Επαρχιακή Οδό Νεοχώρι – Ακράσι.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου (ΣΑΕΠ 588).