Στην Μυτιλήνη η «Τηλεαποκατάσταση»


Δωρεάν δράσεις για γονείς – παιδιά – επαγγελματίες ψυχικής υγείας / ειδικής αγωγής


Η διεπιστημονική ομάδα της «Τηλεαποκατάστασης» του Τμήματος Παιδιών και Εφήβων της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, Κέντρο Παιδιού και Εφήβου, μετά τη Σάμο, τη Λήμνο, τις Οινούσσες πάει… Μυτιλήνη! Το ταξίδι ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας της Μυτιλήνης θα πραγματοποιηθεί  10-11 Μαρτίου 2018.

Με την συνεργασία του Οργανισμού «Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης» του Δήμου Λέσβου, διοργανώνεται ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:

«Συστημικές πρακτικές και λειτουργική πραγματικότητα στην ψυχική υγεία: Μάθηση,επικοινωνία, αποκατάσταση»
Σάββατο 10 Μαρτίου 2018 και ώρα 17:00 – 20:00
Στο θεατράκι του Δήμου Λέσβου στη Χρυσομαλλούσα (Οικονόμου Τάξη και Ασκληπιού γωνία)
Είσοδος Ελεύθερη – Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής

Εισηγητές:

Γεώργιος Φρέρης,  Δ/ντής Παιδοψυχίατρος-Συστημικός Θεραπευτής (Ε.F.T.A.), Γ.Ν.Ν.Θ.Α. "Η ΣΩΤΗΡΙΑ", Κ.Ψ.Υ. Δ. Αθηναίων
Δέσποινα Καρνιαούρα - Βαφιά, Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής, Πρώην Προϊσταμένη του ΚΕΔΔΥ Χίου
 Ομάδα Τηλεαποκατάστασης του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου, Κ. Μπόλιας (παιδοψυχίατρος), Ελ. Μπινίκου (ψυχολόγος), Δ. Βασιλάκη (ειδ. εκπαιδευτικός), Ν. Κώσταρου (ειδ. εκπαιδευτικός)
Στο πλαίσιο της επίσκεψης στη Λήμνο, η διεπιστημονική ομάδα της Τηλεαποκατάστασης θα πραγματοποιήσει ΔΩΡΕΑΝ διαγνωστικές ειδικές αξιολογήσεις σε παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας.

Σάββατο 10/3, ώρα 11:30-15:00 & Κυριακή 11/3, ώρα 9:00-14:00

Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λέσβου, Ζωοδόχου Πηγής 71,Μυτιλήνη

Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι γονείς ωφελούμενοι του ΤΕΒΑ, ΚΕΑ, Κοινωνικού Παντοπωλείου και Κοινωνικού Ιατρείου- Φαρμακείου- Οδοντιατρείου του Δήμου Λήμνου,  μπορούν να απευθύνονται στο τηλ 22510-55238, στην υπεύθυνη Κοινωνικό Λειτουργό, κα Ντάρα Μαρία.

Τι είναι η Τηλεαποκατάσταση

Πρόκειται για ένα ειδικό πρόγραμμα εξ αποστάσεως   εκπαίδευσης- αποκατάστασης για παιδιά/εφήβους που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες, διαταραχές λόγου - ομιλίας – επικοινωνίας ή  αναπτυξιακές – συναισθηματικές διαταραχές και κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές ή δεν έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα θεραπευτικό πρόγραμμα δια ζώσης. Το πρόγραμμα  αξιοποιεί τις δυνατότητες της τεχνολογίας και εκτελείται με την συμβολή οπτικοακουστικών μέσων.

Λίγα λόγια για το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου

Παραμένοντας πιστό στις αρχές που όρισαν την ίδρυσή του, το 1996 στη Χίο, ως Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, έχει στηρίξει περισσότερους από 5.600 εξυπηρετούμενους (παιδιά, ενήλικες και τις οικογένειές τους). Ως ειδικά πιστοποιημένος φορέας του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Φροντίδας, βασιζόμενος στις αρχές της Κοινοτικής Ψυχιατρικής, έχει σκοπό την ποιοτική παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών, με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής παιδιών, εφήβων και ενηλίκων στους τομείς της Ψυχικής Υγείας και της Ειδικής Αγωγής, στη Χίο, την  Αττική και μέσω του προγράμματος Τηλεαποκατάστασης σε ολόκληρη την Ελλάδα.