Δήμο στην Νότια Λέσβο ζητάει ο αντιδήμαρχος Πλωμαριου Μ. Αρμενακας- Ανοιχτή συνάντηση την Παρασκευή και συλλογή υπογράφων

Ανοιχτή συνάντηση την Παρασκευή και συλλογή υπογράφων στο Πολύκεντρο Πλωμαρίου

Την Δευτέρα 26/03 ο αντιδήμαρχος Πλωμαριου κος Μανώλης Αρμενακας, τα μέλη του συμβουλίου της ΔΚ Πλωμαρίου, πρόεδροι συλλόγων της πόλης, ποτοποιοί, εθελοντές και πολλοί άλλοι συναντήθηκαν και διαπίστωσαν και καταγράψαν τους λόγους και την αναγκαιότητα δημιουργίας ξεχωριστού ΔΉΜΟΥ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΛΕΣΒΟ.

Γι αυτό τον λόγο την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018 και ώρα 19.00 στο Πολύκεντρο Πλωμαρίου όσοι πολίτες θέλουν θα υπογράψουν το κείμενο των θέσεων και θα αποφασίσουν τις περαιτέρω ενέργειες.

Όλοι οι πρόεδροι των κοινοτήτων της νότιας Λέσβου, οι φορείς και όποιος άλλος ενδιαφέρεται είναι καλοδεχούμενος.



Ο κος Αρμενακας σε δήλωση του στο facebook τονίζει:

Εχθές (σσ 26/03) ανταμώσαμε εγώ, τα μέλη του συμβουλίου της ΔΚ Πλωμαρίου, πρόεδροι συλλόγων της πόλης, ποτοποιοί, εθελοντές και πολλοί άλλοι που πονούν το τόπο και διαπιστώσαμε και καταγράψαμε τους λόγους και την αναγκαιότητα δημιουργίας ξεχωριστού ΔΉΜΟΥ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΛΕΣΒΟ. 

Αναγκαιότητα που πηγάζει από την μορφολογία του εδάφους, το μέγεθος του πληθυσμού, την υφιστάμενη οικονομία της περιοχής, τις προοπτικές ανάπτυξης, τα έσοδα της περιοχής, την καταβολή φόρων στο Κράτος, την ανάγκη ίσης αντιμετώπισης των κατοίκων της νότιας Λέσβου -ισονομια- με τους λοιπούς κατοίκους του νησιού ειδικότερα, την αδυναμία 

επίλυσης προβλημάτων που δημιουργήθηκαν με τον Ν. 3852/2010 αλλά και την επί έναν αιώνα τουλάχιστον, ύπαρξη τριών επαρχιών στη Λέσβο και την συμβολή των Πλωμαριτών στην απελευθέρωση του νησιού. Όλα αυτά και άλλα θα αποτελέσουν το οπλοστάσιο μας στον αγώνα που ξεκινούμε για να έχουν όλοι οι πολίτες ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις στη Λέσβο, στον αγώνα που ξεκινούμε για την δημιουργία Δήμου στη Νότια Λέσβο. Την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018 και ώρα 19.00 στο Πολύκεντρο Πλωμαρίου όλοι μαζί θα είμαστε εκεί, να υπογράψουμε το κείμενο των θέσεων μας και να αποφασίσουμε τις περαιτέρω ενέργειες μας. Όλοι οι πρόεδροι των κοινοτήτων της νότιας Λέσβου, οι φορείς και όποιος άλλος ενδιαφέρεται είναι καλοδεχούμενος.