Αλγερινός τρομοκράτησε το Κ.Υ Μυτιλήνης- Προσπάθησε να αυτοκτονήσει γιατί δεν του συνταγογραφούσαν φάρμακα για ψυχικές ασθένειες

Κρατώντας ξυράφι, αποκαλώντας τους πάντες ρατσιστές, απειλούσε ν’ αυτοκτονήσει επειδή δεν του συνταγογραφούσαν σκευάσματα που εμπίπτουν στην κατηγορία των ψυχιατρικών φαρμάκων.

Αναστάτωση επικράτησε την Πέμπτη στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης (πρώην ΠΕΔΥ), όταν νεαρός Αλγερινός σε έξαλλη κατάσταση απαιτούσε από τους γιατρούς του πολυιατρείου να συνταγογραφήσουν φάρμακα για ψυχικές ασθένειες, καθώς και φάρμακα για τον έλεγχο του σακχάρου.

Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 11:30 το πρωί, σε ώρα μεγάλης αιχμής, με τους διαδρόμους να είναι γεμάτοι από ασθενείς που περίμεναν να εξεταστούν. Ο Αλγερινός, όταν είδε ότι δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί, άρχισε να φωνάζει, να βρίζει, να χτυπά τραπέζια και καρέκλες, ενώ έβγαλε από την τσέπη του και ένα ξυράφι και απειλούσε ότι θα αυτοκτονήσει.



Επικράτησε μεγάλη αναστάτωση στο πολυιατρείο, με το προσωπικό να προσπαθεί να καθησυχάσει τον εξαγριωμένο αλλοδαπό, ενώ χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για τη λήξη του επεισοδίου.

Όπως αναφέρει ο προϊστάμενος του Κέντρου Υγείας Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο συγκεκριμένος Αλγερινός είχε δημιουργήσει και στο παρελθόν αναταραχή στο Κέντρο Υγείας, απαιτώντας και πάλι να του γράψουν φάρμακα: «Παρόμοια περιστατικά αντιμετωπίζουμε συχνά με μετανάστες που απαιτούν να τους γράψουμε φάρμακα, ανεξαρτήτως με την κίνηση που υπάρχει ή το είδος της συνταγογράφησης. Ο εν λόγω ταραξίας απαιτούσε να του συνταγογραφήσουμε σκευάσματα που εμπίπτουν στην κατηγορία των ψυχιατρικών φαρμάκων και θα πρέπει να το πράξει είτε ψυχίατρος, είτε γιατρός, εφόσον ο ασθενής επιδείξει βεβαίωση από ψυχίατρο. Τα συγκεκριμένα φάρμακα τα χρησιμοποιούν κυρίως άτομα που είναι εξαρτημένα από ναρκωτικά. Του εξηγήσαμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε μια τέτοια συνταγογράφηση. Στη συνέχεια, ζήτησε να του συνταγογραφήσουμε φάρμακα για τον έλεγχο του σακχάρου. Εκείνη την ώρα το Κέντρο Υγείας  ήταν γεμάτο κόσμο, με μόνο ένα γιατρό να εφημερεύει στα επείγοντα. Το δε τμήμα βραχείας νοσηλείας, ήταν επίσης γεμάτο από περιστατικά. Του είπαμε ότι δεν μπορούμε τώρα να κάνουμε τη συνταγογράφηση και να έρθει την επομένη το πρωί.

Εξοργίστηκε, άρχισε να χτυπά έπιπλα και να βρίζει, αποκαλώντας μας ρατσιστές, ενώ στη συνέχεια απείλησε ότι θα αυτοκτονήσει. Οι νοσηλεύτριες τρομοκρατήθηκαν, όπως και ο κόσμος που ήταν στους διαδρόμους, όταν τον είδαν με το ξυράφι στο χέρι να φωνάζει ότι θα κόψει τις φλέβες του.

Αναγκαστήκαμε να καλέσουμε την αστυνομία για να επιληφθεί του περιστατικού. Ο συγκεκριμένος έχει ξαναέρθει στο Κέντρο Υγείας και με τον ίδιο τρόπο απαιτούσε να του συνταγογραφήσουμε φάρμακα. Την πρώτη φορά δεν καλέσαμε την αστυνομία, σήμερα, όμως, δεν υπήρχαν περιθώρια.

Οι γιατροί και το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης καταβάλλουν πραγματικά υπεράνθρωπες προσπάθειες για να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς που προσέρχονται, ανεξαρτήτως εθνικότητας. Σε πολλές περιπτώσεις, όμως, είτε λόγω έλλειψης προσωπικού, είτε λόγω παράλογων απαιτήσεων, όπως με τον Αλγερινό, αδυνατούμε να ανταποκριθούμε».

Πηγή: Εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ