Σε απόγνωση οι απλήρωτοι εδώ και μήνες….. εργαζόμενοι της Ηλιακτίδας στην Μυτιλήνη-Συνεχίζεται η κοροϊδία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ

Εμείς οι εργαζόμενοι στους Ξενώνες Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Προσφύγων της Ηλιακτίδας ΑΜΚΕ  λέμε ότι δεν  πάει άλλο!

Δουλεύουμε με το πιο ευαίσθητο κομμάτι του προσφυγικού κατανοώντας και τα βαθύτερα αίτια του προβλήματος. Πιο συγκεκριμένα προσφέρουμε καθημερινά 24ωρη φροντίδα δίνοντας τον καλύτερο εαυτό μας και καλύπτοντας βασικές και πάγιες ανάγκες κάτω από δύσκολες συνθήκες.
Από τον Αύγουστο του 2017 βρισκόμαστε αντιμέτωποι με συνεχείς καθυστερήσεις μισθών ενώ πλέον διανύουμε τον 4ο μήνα χωρίς να μας έχει καταβληθεί μηνιαία μισθοδοσία. Πλέον τίθεται ζήτημα επιβίωσης.

Από τον Ιανουάριο του 2018 ήμασταν χωρίς συμβάσεις εργασίας. Έπειτα από δική μας πίεση πρόσφατα υπογράψαμε μηνιαίες συμβάσεις , γεγονός που εντείνει την αβεβαιότητα.

Η Διοίκηση στα προβλήματά μας απάντησε: όποιος μπορεί συνεχίζει. Τέλος κατηγορηθήκαμε ότι υποκινήσαμε διαμαρτυρίες ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων των Δομών μας.Διεκδικούμε:

Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας.

Ομαλοποίηση της μισθοδοσίας.

Συμβάσεις μεγαλύτερης διάρκειας που να καλύπτουν τις ανάγκες του έργου.

Επιπρόσθετη υγειονομική κάλυψη λόγω της ιδιαιτερότητας της εργασίας μας.

Καλούμε  κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα σε Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 30/03/2018  και ώρα 18:30 μ.μ. στην αίθουσα του  Εργατικού Κέντρου, Δαβάκη και Βαλαωρίτου γωνία, ώστε να αποφασίσουμε πώς θα προχωρήσουμε από δω και πέρα.

 Εργαζομένοι
στις Δομές Φιλοξενίας Ανηλίκων Προσφύγων
Ηλιακτίδας ΑΜΚΕ

Ηλιακτίδας ΑΜΚΕ.

Οι εργαζόμενοι στην Ηλιαχτίδα στους ξενώνες ανηλίκων διανύουν σήμερα τον 4ο μήνα απληρωσιάς με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι και οι οικογένειες τους σοβαρά προβλήματα διαβίωσης. Στο πρόβλημα αυτό, έρχεται να προστεθεί και η αβεβαιότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι αφού οι ανανεώσεις στις συμβάσεις είναι διάρκειας 1 μήνα. Με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά επιτυγχάνεται έμμεσος εκβιασμός αφού επικρατεί η λογική “μην μιλάς, μην διεκδικείς..” έτσι ώστε να έχεις και τον άλλο μήνα δουλειά. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την δημιουργία κλίματος φόβου και αβεβαιότητας στους εργαζομένους.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τα σωματεία να σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων της Ηλιαχτίδας, να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και να απαιτήσουν την άμεση ικανοποίηση τους.

Απαιτούμε – Διεκδικούμε :

·        Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων
·        Την έγκαιρη καταβολή του μισθού στο τέλος του μήνα
· Την υπογραφή σύμβαση εργασίας στην οποία θα υπολογίζονται κανονικά τα βραδινά και οι βάρδιες.
· Να παρθούν όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Να εμβολιαστούν όλοι οι εργαζόμενοι.

 Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ