Ο.Κ.Π.Α: «Κανένα πρόβλημα με την ημερομηνία λήξης και την κατανάλωση του κρέατος που διανέμει ο Δήμος Λέσβου δωρεάν για το Πάσχα»

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Πολλοί κάτοικοι της Λέσβου δικαιούχοι του ΤΕΒΑ και ΚΕΑ κατήγγειλαν στο LesvosPost ότι το κοινωνικό παντοπωλείο Ν. Λέσβου μοιράζει χοιρινό κρέας για το Πάσχα με ημερομηνία λήξης την 31/03/18.


Αξίζει να τονίσουμε ότι τελευταία μέρα διανομής θα είναι η 28/3 άρα η ποσότητα κρέατος που θα έχει διανεμηθεί θα πρέπει να καταναλωθεί μέσα σε 3 ημέρες….

Τι δηλώνει η αντιδήμαρχος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου

Το LesvosPost.com όπου επικοινώνησε με την αντιδήμαρχο του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου δήλωσε ότι το κρέας είναι νωπό και η ημερομηνία λήξης αναφέρεται μόνο σε περίπτωση που το κρέας βρίσκεται στην συντήρηση. Όπως μας είπε το κρέας μπορεί να συντηρηθεί για μακρά περίοδο στην κατάψυξη… Επίσης σημείωσε ότι δεν υπάρχουν μοσχάρια στην Λέσβο γι αυτό και το κρέας ειναι από την Ολλανδία κατ επιλογή του προμηθευτή που έχει υπογράψει την νόμιμη σύμβαση με τον Δήμο Λέσβου.

Η κ Αντωνελλη έκανε μάλιστα και την ακόλουθη δήλωση στο LesvosPost: Το κρέας του οποίου την διανομή πραγματοποιούμε η ημερομηνία η οποία αναφέρεται στην συσκευασία του (31-3-2018) αφορά την δυνατότητα συντήρησης του ως νωπού- δηλαδή φρέσκου- στην συντήρηση του ψυγείου και όχι στην κατάψυξη. Ως γνωστόν το κρέας διατηρείται πέραν της ημερομηνίας λήξης του ως νωπού στην κατάψυξη και βεβαίως μπορεί να καταναλωθεί.

2- Η προμήθεια του κρέατος συνολικού προϋπολογισμού 245.000 ευρώ περίπου έγινε μετά απο ηλεκτρονικό διαγωνισμό και προμηθευτής αναδείχθηκε ο Μυτιληνιός έμπορος κρέατος, κ. Σαλάνης. Άρα τα χρήματα του ΤΕΒΑ, διοχετεύονται στην τοπική αγορά. Ως πρός την προέλευση του- Ολλανδίας εν προκειμένω- είναι περιττό να αναφέρω ότι η Ελληνική παραγωγή δεν αρκεί για την εγχώρια κατανάλωση και γίνονται εισαγωγές.

Είναι κρίμα λοιπόν να διαστρεβλώνετε την αλήθεια προκαλώντας ανησυχία και πανικό στους ωφελούμενους, διασπείροντας ψευδή είδηση  και συκοφαντώντας τον Δήμο.  


Έτσι μετά και τις σχετικές διευκρινήσεις της αντιδημάρχου δεν υπάρχει κίνδυνος κατανάλωσης του κρέατος που διανέμεται από τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου.