Απάντηση Αθανασίου σε Μπαλαφα «Τα νησιά μας δεν αντέχουν άλλους ερασιτεχνισμούς»


Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μπαλάφα στον Real FM, ο βουλευτής Νομού Λέσβου κ. Αθανασίου δήλωσε τα εξής:


«Όσα δήλωσε ο κ. Μπαλάφας,  όφειλε η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής να τα έχει λάβει σοβαρά υπόψη της, πριν αρχίσει τους πανηγυρισμούς, λόγω της κοινής  δήλωσης ΕΕ – Τουρκίας, με την οποία η Τουρκία από θεσμικός εταίρος εξελίχθηκε σε αναξιόπιστο εταίρο.

Όφειλε η Κυβέρνηση να προχωρήσει στην αποσυμφόρηση των νησιών μας και όχι να επικαλείται ότι η αποσυμφόρηση θα είχε ως συνέπεια την κατάρρευση της «συμφωνίας». Αν και προσωπικά, κατ’ επανάληψη, τόσο στο Κοινοβούλιο όσο και με δημόσιες παρεμβάσεις μου, είχα αποδομήσει τη θέση αυτή.

Μπροστά όμως στις απειλές της Τουρκίας για δήθεν κατάρρευση της «συμφωνίας» και «άνοιγμα της στρόφιγγας ώστε να πνίξει εμάς και την Ευρώπη», ειδικά μετά την αναζωπύρωση των συγκρούσεων στην Συρία, εγείρονται ερωτηματικά για το βαθμό ετοιμότητας της χώρας μας στο ενδεχόμενο μια τέτοιας δυσάρεστης εξέλιξης.

Ελπίζω οι όψιμες διαπιστώσεις του κυρίου Μπαλάφα, να σηματοδοτούν και αποτελεσματική αλλαγή της πολιτικής της Κυβέρνησης στη διαχείριση του μεταναστευτικού.

Τα νησιά μας δεν αντέχουν άλλους ερασιτεχνισμούς».