«Βρώμα και δυσωδία»..μέσα στο Κλειστό Γυμναστήριο της Νεάπολης Μυτιλήνης- Απαράδεκτη κατάσταση ελέω ΠΙΚΠΑ…

Μια ακόμη απαράδεκτη κατάσταση, ανάμεσα στις δεκάδες που απασχολούν τους πολίτες και την δημοτική αρχή


Μια ακόμη απαράδεκτη κατάσταση, ανάμεσα στις δεκάδες που απασχολούν τους πολίτες και την δημοτική αρχή, προστέθηκε στην καθημερινότητα της πόλης μας και έχει άμεση σχέση με έναν από τους πιο δημοφιλείς δημοτικούς χώρους άθλησης, το Κλειστό Γυμναστήριο της Νεάπολης.

Ο χώρος του Κλειστού Γυμναστηρίου γειτνιάζει με τις εγκαταστάσεις του πρώην ΠΙΚΠΑ Μυτιλήνης, όπου σήμερα είναι εγκατεστημένοι αλλοδαποί, τη διαχείριση και φιλοξενία των οποίων έχει αναλάβει μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση.

Εδώ και αρκετά χρόνια, ο χώρος έχει καταληφθεί από Μη Κυβερνητική Οργάνωση, η οποία «φιλοξενεί» ευάλωτες ομάδες προσφύγων, οικογένειες με μικρά παιδιά και ανηλίκους.
Αρχικά ο χώρος είχε μεταβιβαστεί στο Δήμο Λέσβου, ως προίκα από την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.



Ο Δήμος μάταια προσπάθησε τα τρία τουλάχιστον τελευταία χρόνια να έρθει σε συνεννόηση με τους υπευθύνους της Οργάνωσης, ώστε να μετακινηθούν σε άλλο χώρο και να ανακαινιστούν οι υποδομές. Μάλιστα, τη διαχείριση του όλου προβλήματος είχε αναλάβει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Ψάνης, ο οποίος παρά τις ενέργειές του, δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα. Τον περασμένο Δεκέμβριο, το αρμόδιο Υπουργείο πήρε τις εγκαταστάσεις από το Δήμο(!) και τις παραχώρησε στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, πρώην «Θεομήτωρ».

Το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο χώρος του ΠΙΚΠΑ έχει αυξήσει σημαντικά τον πληθυσμό των αλλοδαπών που φιλοξενούνται εκεί και αναφέρεται ότι στις ήδη υπάρχουσες σκηνές και οικίσκους έχουν προστεθεί και νέοι χώροι στέγασης.

Αποτέλεσμα της αύξησης του πληθυσμού, είναι να μην επαρκούν οι υπάρχουσες υποδομές αποχέτευσης και τα λύματα να ξεχειλίζουν και να εκβάλλουν στο οικόπεδο και τον αύλειο χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου της Νεαπόλεως.

Για το συμβάν ενημερώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Αθλητισμού Δ. Αλεξίου, ο οποίος έσπευσε στην περιοχή να δει τι ακριβώς συμβαίνει:

«Έκπληκτος αντίκρισα τα λύματα να τρέχουν στην αυλή του Κλειστού Γυμναστηρίου και να έχουν πλημυρίσει όλο το χώρο μέχρι την είσοδό του. Η μυρωδιά δε, είναι τόσο έντονη, που δεν μπορεί να σταθεί άνθρωπος μπροστά από το Γυμναστήριο.



Ειδοποίησα αμέσως την αστυνομία, προκειμένου να γίνει καταγραφή του συμβάντος και στη συνέχεια ενημέρωσα και τις υπηρεσίες του Υγειονομικού. Δεν γνωρίζω το καθεστώς που επικρατεί στο χώρο του ΠΙΚΠΑ. Θα προσπαθήσω τις επόμενες ώρες να έρθω σε επαφή με κάποιον υπεύθυνο του χώρου, ώστε να ενημερώσω για το πρόβλημα που προέκυψε και να δούμε ποια θα είναι η λύση του. Το περιστατικό μ' ενόχλησε, καθώς έγινα δέκτης παραπόνων και διαμαρτυριών από τους αθλητές και όσους χρησιμοποιούν το χώρο. Δεν ευθυνόμαστε για το πρόβλημα, ωστόσο θα πρέπει άμεσα να βρούμε λύση».

Η διοικήτρια του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Κατερίνα Βόλτσιου, φαίνεται ότι δεν είχε ενημερωθεί μέχρι χθες το μεσημέρι για τα συμβάντα στο χώρο ιδιοκτησίας του πρώην «Θεομήτωρ» και όπως ανέφερε η ίδια, θα διερευνούσε άμεσα το περιστατικό:                                

Πηγή Εφημερίδα Δημοκράτης / Μ. Χατζηγεωργίου

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΝΤΥΠΟ «Δ»