Με κάθε επισημότητα η ορκωμοσία των 287 οπλιτών της 2018Β ΕΣΣΟ στο ΣΥΠΟ Μυτιλήνης- Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό και βίντεο

287 νεοσύλλεκτοι στρατιώτες έδωσαν όρκο τιμής και πίστης προς την πατρίδα και την ελευθερία


287 νεοσύλλεκτοι στρατιώτες έδωσαν όρκο τιμής και πίστης προς την πατρίδα και την ελευθερία στην σημερινή, Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018, τελετή ορκωμοσίας, που έλαβε χώρα στο στρατόπεδο στο 221 ΤΕ λίγο έξω από την πόλη της Μυτιλήνης.

Πρόκειται για τους πρώτους νεοσύλλεκτους, της 2018 Β΄ ΕΣΣΟ, προερχόμενους από τη Λέσβο και άλλες περιοχές της χώρας, που κατατάχθηκαν μετά την εφαρμογή του νέου συστήματος κατάταξης, δηλαδή με την κατάργηση των γνωστών κέντρων εκπαίδευσης και την δημιουργία των σημείων υποδοχής οπλιτών (ΣΥΠΟ).
Οι νέοι οπλίτες είχαν παρουσιασθεί στο ΣΥΠΟ Λέσβου, που λειτουργεί στο στρατόπεδο του «ΥΠΛΓΟΥ (ΠΖ) ΜΑΚΡΗ ΜΙΧΑΗΛ» στην Κράτηγο Μυτιλήνης 

Στην τελετή ορκωμοσίας, η οποία ας σημειωθεί έγινε με θρησκευτικό, αλλά και πολιτικό όρκο για όσους είχαν εκφράσει σχετική επιθυμία, παρέστησαν εκπρόσωποι των αρχών της Λέσβου και πλήθος γονέων και συγγενών από τη Λέσβο και άλλες περιοχές της χώρας.

Την ημερήσια διαταγή του κέντρου διάβασε ο δ/κτης του 221 ΤΕ αντισυνταγματάρχης Κοτζαμανης Ευάγγελος και το μήνυμα του αρχηγού ΓΕΣ ο διοικητής της 98 ΑΔΤΕ υποστράτηγος κ. Σταύρος Τσερπες. Της Τελετής προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ. Ιάκωβος, και ο Μητροπολίτης Μηθυμνης κος Χρυσόστομος, ενώ παρέστησαν επίσης εκπρόσωποι της Ηγεσίας του Στρατού, των Τοπικών Αρχών, καθώς και οικείοι των Νεοσυλλέκτων.

Στη Μυτιλήνη στο σημείο υποδοχής, στο 221 ΤΕ λίγο έξω από την πόλη της Μυτιλήνης ορκίστηκαν 287 νεοσύλλεκτοι της 2018Β ΕΣΣΟ κατά το 1/3 τους καταγόμενοι από τη Λέσβο και οι υπόλοιποι από τους Νομούς Αχαΐας, Αργολίδας, Αργολίδας και Κορινθίας. 

Μετά το πέρας της Τελετής οι Στρατιώτες παρήλασαν στο χώρο της Μονάδος εισπράττοντας το θερμό χειροκρότημα του κόσμου, ενώ ακολουθησε μικρή δεξίωση στα εστιατόρια της μονάδας για συγγενείς, οπλίτες και εκπροσώπους των ΜΜΕ, αρχών κτλ..

Ιδιαίτερα ας σημειωθεί ότι για να παραστούν στην ιδιαίτερη αυτή στιγμή για τους νέους Έλληνες στρατιώτες ταξίδεψαν περισσότεροι από 250 γονείς και φίλοι των νεοσύλλεκτων από την υπόλοιπη Ελλάδα οι οποίοι με την παρουσία τους έδωσαν ένα εορταστικό τόσο στην τελετή όσο και στην πόλη της Μυτιλήνης, αφού αποτέλεσαν ένα ιδιαίτερο και άγνωστο μέχρι σήμερα ρεύμα χειμερινού τουρισμού που θα επαναλαμβάνεται συχνά.

Ανάλογες τελετές ορκωμοσίας πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε όλα τα σημεία υποδοχής στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου όπου πραγματοποιήθηκαν κατατάξεις νέων στρατιωτών και συγκεκριμένα στη Λήμνο, στη Χίο, στη Σάμο, στην Κω και σε δυο σημεία κατάταξης της Ρόδου.

Δείτε τα αποκλειστικά πλάνα-αποσπάσματα  που κατέγραψε η κάμερα του LesvosPost.com WEB TV από την ορκωμοσία των νέων οπλιτών στην Μυτιλήνη.. 

Δείτε τα αποκλειστικά πλάνα