Το 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης στην έκθεση του Vincent Van Gogh στο Μέγαρο Μουσικής

Το 5ο Γυμνάσιο ξεναγήθηκε στην έκθεση του Vincent Van Gogh και  επισκέφτηκε το Μέγαρο Μουσικής .


Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος «Πολιτιστικό ταξίδι  από την Αρχαία Ελλάδα στην Εικονική Πραγματικότητα του Vincent Van Gogh» Που πραγματοποίησαν οι καθηγήτριες  Γιαννικού Μαρία και Χατζηγιαννάκη  Βασιλεία, το 5ο Γυμνάσιο επισκέφτηκε το Μέγαρο Μουσικής και ξεναγήθηκε στην έκθεση του Vincent Van Gogh.

H έκθεση ήταν μια βιωματική εμπειρία και ένας νέος τρόπος προσέγγισης μέσω των πολυμέσων και της σύγχρονης τεχνολογίας.

Τα παιδιά βυθιστήκαν στον ονειρικό κόσμο του Vincent Van Gogh μέσα από τις σκέψεις τα συναισθήματα και τις εμπνεύσεις του που εκτυλίχτηκαν καρέ καρέ μπροστά τους. Μια δημιουργική επικοινωνία μεταξύ της σύγχρονης τεχνολογίας και ενός μεγάλου δημιουργού. Ζωντανή συμφωνία χρωμάτων, ήχων και μουσικής που έμειναν ανεξίτηλα στη καρδιά και τη μνήμη τους .

Επίσης επισκεφτήκαμε την  Αρχαία Αγορά των Αθηνών, που αποτελούσε διοικητικό, φιλοσοφικό, εκπαιδευτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό και κυρίως το οικονομικό κέντρο της πόλης. Μέσω του κέντρου πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος επισκεφτήκαμε τη «Θόλο», το ημισφαιρικό θέατρο της εικονικής πραγματικότητας, όπου πραγματοποιήσαμε μια εικονική ξενάγηση διεισδύοντας στα κτίρια της  Αρχαία Αγοράς.

Ξεναγηθήκαμε στην έκθεση του Κωσταντίνου Βολανάκη, που φιλοξενεί το ίδρυμα Θεοχαράκη, του σημαντικότερου Έλληνα θαλασσογράφου. Είδαμε 70 από τα πιο αντιπροσωπευτικά του έργα , όπως την ’’ Έξοδο του Άρεως ‘’ και την ‘’πυρπόληση της Ερεσού’’.


Αφιερώσαμε σχεδόν μισή μέρα στην Πινακοθήκη και τη Γλυπτοθήκη όπου είδαμε τη μόνιμη συλλογή τους, τα έργα των μεγάλων Ελλήνων δημιουργών  Γεωργίου Ιακωβίδη , Κωσταντίνου Παρθένη, Νικολάου Γκύζη, Νικηφόρου Λύτρα, Γιάννουλη Χαλεπά και άλλων. Παρακολουθήσαμε τη ζωή και το έργο του Δομίνικου Θεοτοκοπούλου σε διαδραστική μορφή. Αργότερα τα παιδιά απασχολήθηκαν στα εργαστήρια της πινακοθήκης με δημιουργικό έργο.