Η θεωρία γίνεται πράξη στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης- Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του ούζου Ισιδώρου Αρβανίτη στο Πλωμάρι (pics)


Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών επισκέψεων


Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών επισκέψεων που συνδέονται έμμεσα με τα μαθήματα που διδάσκονται και θέλοντας να συνδέσουν οι μαθητές μας την θεωρία με την πράξη το 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης  συνδέοντας το μάθημα της Χημείας (απόσταξη) επισκέφτηκε το ούζο Ισιδώρου Αρβανίτη στο Πλωμάρι. Οι μαθητές/τριες  ξεναγήθηκαν στους χώρους του εργοστασίου και ενημερώθηκαν για την διαδικασία παραγωγής και απόσταξης του ούζου.

Αφού φόρεσαν όλοι τις εργαστηριακές μπλούζες που τους χορηγήθηκαν από την ποτοποιία επισκέφτηκαν όλους τους χώρους μαθαίνοντας για την απόσταξη και τις αποστακτικές στήλες . Τα σχολείο θα πρέπει με κάθε τρόπο να συνδέει την θεωρία που προσφέρει στους μαθητές/τριες με το κομμάτι της παραγωγής και της πράξης γενικότερα. Πέραν από τα πειράματα που γίνονται   στους εργαστηριακούς χώρους του Σχολείου η σύνδεση με την πραγματικότητα φέρει την πραγματική και ουσιαστική γνώση στα παιδιά προετοιμάζοντάς τα για τις παραπέρα σπουδές τους. Όλο αυτό αποτελεί φιλοσοφία και όραμα του Σχολείου μας και ελπίζουμε ότι το παρέχομαι στους μαθητές/τριες του 5ου Γυμνασίου. 

Ευχαριστούμε την ποτοποιία Ισιδώρου Αρβανίτη  που κάλυψε μέρος των εξόδων μετακίνησης των μαθητών /τριων μας