ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ από το 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης- Η 3η δράση

3η Δράση ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ από το  5ου Γυμνασίου Μυτιλήνης


Το 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης μετέχοντας σε δράσεις ευαισθητοποίησης και εθελοντισμού πραγματοποίησε ενημερωτική συνάντηση με την υπεύθυνη του Φαρμακείου του Νοσοκομείου της πόλης μας, κ. Σηφάκη Μαριάνθη με σκοπό την εκπαίδευση και γνωριμία των συμμετεχόντων μαθητών με τον απαραίτητο φαρμακευτικό υλικό που θα πρέπει να διαθέτει μια σχολική μονάδα ή ακόμα το φαρμακείο στο σπίτι μας.

Συγκεκριμένα στην πρώτη φάση του προγράμματος αριθμός μαθητών από το 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης έλαβε μέρος στην παραπάνω εκπαίδευση με σκοπό στην δεύτερη φάση του προγράμματος που θα ξεκινήσει αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα, τα παιδιά θα  μεταφέρουν την εμπειρία και τις γνώσεις τους  σε μικρότερης ηλικίας παιδιά ούτως ώστε να είναι ενημερωμένοι οι μαθητές κατά το δυνατόν για το απαραίτητο φαρμακευτικό υλικό που θα πρέπει να βρίσκεται σε κάθε φαρμακείο καθώς και για τη χρήση των απλών φαρμάκων όπως και για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την αλόγιστη χρήση τους.

Τα παιδιά με πολύ προσοχή  παρακολούθησαν την διάλεξη αλλά και τις οδηγίες που δόθηκαν από την υπεύθυνη φαρμακοποιό και στην συνέχεια πήραν μέρος στην διαλογική συζήτηση για χρήση και κατάχρηση των φαρμάκων σήμερα.

Η  συγκεκριμένη δράση υλοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος  ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ στο οποίο μετέχει το 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης για  δεύτερη συνεχή χρονιά.


Ευχαριστούμε την υπεύθυνη του Φαρμακείου του Νοσοκομείου μας κ. Σηφάκη Μαριάνθη για την επιστημονική ενημέρωση.