Δεν υπάρχει πρόβλημα με την ημερομηνία λήξης απο το κρέας που διανέμει ο Δήμος Λέσβου σε δικαιούχους του ΤΕΒΑ και ΚΕΑ στην Λέσβο για το Πάσχα…. (pic)

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Πολλοί κάτοικοι της Λέσβου δικαιούχοι του ΤΕΒΑ και ΚΕΑ κατήγγειλαν στο LesvosPost ότι το κοινωνικό παντοπωλείο Ν. Λέσβου μοιράζει χοιρινό κρέας για το Πάσχα με ημερομηνία λήξης την 31/03/18.


Αξίζει να τονίσουμε ότι τελευταία μέρα διανομής θα είναι η 28/3 άρα η ποσότητα κρέατος που θα έχει διανεμηθεί θα πρέπει να καταναλωθεί μέσα σε 3 ημέρες….


Τι δηλώνει η αντιδήμαρχος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου

Το LesvosPost.com όπου επικοινώνησε με την αντιδήμαρχο του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου δήλωσε ότι το κρέας είναι νωπό και η ημερομηνία λήξης αναφέρεται μόνο σε περίπτωση που το κρέας βρίσκεται στην συντήρηση. Όπως μας είπε το κρέας μπορεί να συντηρηθεί για μακρά περίοδο στην κατάψυξη… Επίσης σημείωσε ότι δεν υπάρχουν γουρούνια στην Λέσβο γι αυτό και το κρέας είναι από την Ολλανδία κατ επιλογή του προμηθευτή που έχει υπογράψει την νόμιμη σύμβαση με τον Δήμο Λέσβου, μετά από ηλεκτρονικό διαγωνισμό 


Έτσι μετά και τις σχετικές διευκρινήσεις της αντιδημάρχου δεν υπάρχει κίνδυνος κατανάλωσης του κρέατος που διανέμεται από τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου.

Το κοινωνικό παντοπωλείο σύμφωνα με ενημέρωση στο πλαίσιο της Πασχαλινής διανομής τροφίμων πραγματοποιεί δωρεάν διανομή νωπών κρεάτων και φέτας από την Δευτέρα 19/3 μέχρι και Τετάρτη 28/3 σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.

Συγκεκριμένα το Πρόγραμμα διανομών έχει ως εξής:

Για την Δ.Ε Μυτιλήνης η διανομή θα πραγματοποιηθεί από Δευτέρα 26 Μαρτίου  μέχρι και την Τετάρτη 28 Μαρτίου, στο γνωστό σημείο της ΕΨΥΠΑΛ, από ώρα 8.30- 12.30.


Στις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες η διανομή θα πραγματοποιηθεί από τους εργαζόμενους στο Βοήθεια στο Σπίτι, οι οποίοι και θα ενημερώνουν κατά τόπους για την ημέρα, το σημείο και την ώρα διανομής, τους δικαιούχους. 

Συνολικά θα διανεμηθούν στους ωφελούμενους : 8.200 τεμάχια- 4.100 κιλά κρέας βόειο, 7.600τεμάχια- 3.800 κιλά κρέας χοιρινό και 6.500 συσκευασίες- 3250 κιλά φέτας. Οι ωφελούμενοι του ΤΕΒΑ-ΚΕΑ πρέπει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ  να έχουν μαζί τους αντίγραφο της αίτησης ΚΕΑ- ΤΕΒΑ καθώς επίσης και την ταυτότητα τους.