Δήμαρχος Λέσβου «Να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να επιβουλευτεί την εθνική μας κυριαρχία και ανεξαρτησία»- Το μήνυμα για την 25η Μαρτίου


Το μήνυμα για την 25η Μαρτίου



Σήμερα Κυριακή 25 Μαρτίου 2018, το πρωί, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, παρέστη στην επίσημη δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Θεράποντος και κατέθεσε στεφάνι στον τάφο του Εθνεγέρτη Ουγγροβλαχίας Ιγνατίου.

Αμέσως μετά παρακολούθησε την επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στο Άγαλμα της Ελευθερίας και κατέθεσε στεφάνι.

Το μεσημέρι, ο Δήμαρχος παρακολούθησε στην προκυμαία της Μυτιλήνης την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.

Το μήνυμα του Δημάρχου Λέσβου για την 25η Μαρτίου

«Η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 αποτελεί ημέρα μνήμης, εθνικής υπερηφάνειας και μας διδάσκει μέχρι σήμερα, τι δυνατότητες έχουν οι Έλληνες, όταν αγωνίζονται για τα ιδεώδη που τους ενώνουν.

Οφείλουμε όλοι να αποτίσουμε φόρο τιμής σε εκείνους που με πίστη σε αξίες και ιδανικά αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία και την εθνική μας ανεξαρτησία.

Έχουμε χρέος, διδαγμένοι από το ένδοξο παρελθόν και ταπεινοί μπροστά στο μεγαλείο των ηρώων του '21, να πορευτούμε με εθνική ενότητα και ομοψυχία και να χαράξουμε το δρόμο εκείνο που θα οδηγήσει την πατρίδα μας στην πρόοδο και την ευημερία.

Έχουμε παράλληλα όμως και χρέος, παρότι είμαστε ένθερμοι υποστηρικτές της ειρήνης και της συνεργασίας μεταξύ των λαών, να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να επιβουλευτεί την εθνική μας κυριαρχία και ανεξαρτησία , υπερασπιζόμενοι μέχρις εσχάτων την πατρίδα μας.

Χρόνια πολλά.»