Δυσαρέσκεια στην Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Λέσβου για την εφαρμογή της ποσόστωσης των Πανελλαδικών του 2018

Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Λέσβου συναντήθηκε με τον Περιφερειακό Διευθυντή Βορείου Αιγαίου Κο Καλάργαλη Αριστείδη .

Η συνάντηση αυτή ήταν προγραμματισμένη από την προηγούμενη εβδομάδα .

Η Ένωση δήλωσε την δυσαρέσκεια της, διότι παρότι ζητήθηκε να έχει συνάντηση με τον Υφυπουργό Παιδείας με βασικό θέμα την εφαρμογή της ποσόστωσης για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών του 2018 για το νησί μας ,δεν έγινε αποδεκτό με αιτιολογία το φορτωμένο πρόγραμμα του Υφυπουργού.

Τα ζητήματα που συζητήθηκαν ήταν τα εξής :

Η πρόθεση της Ένωσης να ζητήσει να ισχύσει για ακόμη μία χρονιά η ποσόστωση για του υποψηφίους των Πανελλαδικών της Λέσβου (παρά τις αρνητικές δηλώσεις του υφυπουργού ) και ζητήθηκε να υπάρξει στήριξη από την Περιφερειακή Διεύθυνση της όλης αυτής προσπάθειας.
Να υπάρξει για ακόμη μια φορά εξαίρεση του βαθμολογικού κέντρου του Ιλίου όπως έγινε  πέρυσι μετά από συντονισμένες ενέργειες της Ένωσης ,των γονέων και της ΕΛΜΕ και του συλλόγου Φιλολόγων .



Ζητήσαμε να ενημερωθούμε για τις μέχρι τώρα εξελίξεις σχετικά με τηνστέγαση του Μουσικού σχολείου& την δωρεά του οικοπέδου από μέρους τουκυρίου Παρασκευαϊδηκαθώς και για τις πληροφορίες ότι υπάρχει σκέψη να αγορασθεί άλλο οικόπεδο .

Ενημερωθήκαμε σχετικά με το πρόγραμμα ένταξης παιδιών προσφύγων –μεταναστών στα σχολεία του νομού μας . 

Στο τέλος της συνάντησης συμφωνήθηκε να υπάρχει στενότερη  συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές  .


Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Καρέκος Παναγιώτης

Ο Γεν. Γραμματέας
Καρίπης Παναγιώτης