Ξεχώρισαν οι βαδιστές της Λέσβου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 20χλμ. βάδην και στην χειμερινή ημερίδα βάδην στα Μέγαρα

ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ ΟΙ ΒΑΔΙΣΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΔΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ


Στην παραλία Μεγάρων- περιοχή «Βαρέα» την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018,  παράλληλα με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 20 χλμ  Βάδην Ανδρών-Γυναικών και Νέων (Α-Γ) , πραγματοποιήθηκε και Ημερίδα Βάδην,  10000χλμ. Εφήβων-Νεανίδων-Παίδων και 5χλμ. Κορασίδων.

Στην Ημερίδα Βάδην  έλαβαν μέρος  και οι βαδιστές  αθλητές-τριες των σωματείων της Λέσβου,  οι οποίοι πραγματοποίησαν καταπληκτική εμφάνιση και ξεχώρισαν με τα αποτελέσματα που έφεραν.
Αναλυτικά:  

Στα 5χλμ. Βάδην της κατηγορίας των Κορασίδων

----Η ΄ΟΛΓΑ ΦΙΑΣΚΑ (Αθλοκίνηση) για άλλη μια φορά ήταν εξαιρετική  αφού όχι μόνο ήταν η νικήτρια,   αλλά με 24.26.5 πέτυχε επίδοση καλύτερη από 24.40.0  που απαιτείται για συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 στο Γκιορ.
----Η ΣΤΑΜΠΟΥΛΗ ΕΛΠΙΔΑ (Αρισβαίος Καλλονής) τερμάτισε στη 2η θέση με  την πολύ καλή επίδοση 25.47.2

Στα 10χλμ Βάδην της κατηγορίας των  Νεανίδων

----Η ΚΕΛΕΜΕΝΗ ΜΠΑΡΙΜΕ (Αθλοκίνηση) ήταν  η 2η  νικήτρια  με επίδοση  52.55.0

Στα 10χλμ Βάδην της κατηγορίας των  Παίδων

---Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ (Αρισβαίος Καλλονής) ήταν ο 2ος νικητής με επίδοση 53.32.0

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παραπάνω αγώνες αποτελούσαν,  ΕΝΑ από τα κριτήρια πρόκρισης για συμμετοχή αθλητών-τριών,  στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Βάδην Ανδρών-Γυναικών-Εφήβων-Νεανίδων-Παίδων και Κορασίδων που θα διεξαχθεί στη Σερβία στις 14 Απριλίου 2018,  κριτήριο που σίγουρα κατοχυρώνει η ΟΛΓΑ ΦΙΑΣΚΑ της Αθλοκίνησης.   Οπότε αναμένουμε και επίσημα από τον ΣΕΓΑΣ  τα ονόματα των αθλητών-τριών της Λέσβου που θα κληθούν να πλαισιώσουν την Εθνική Ομάδα για να συμμετάσχουν  στην παραπάνω διοργάνωση.

Το Δ.Σ. της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου συγχαίρει τις αθλήτριες και τον αθλητή, τα σωματεία τους προπονητές και τις οικογένειές τους και εύχεται ότι καλύτερο επιθυμούν στην συνέχεια της αγωνιστικής χρονιάς.