Άνοιξε την «κάνουλα» των μεταναστών ο Ερντογαν ?- Εντοπισμός 138 μεταναστών μέσα σε μια μέρα σε παραλίες της Λέσβου

Μετά από 2 περίπου εβδομάδες χωρίς αφίξεις μεταναστών, χτες είχαμε για πρώτη φορά μαζική άφιξη μεταναστών σε παραλίες της Λέσβου

Τουλάχιστον έξι βάρκες ξεκίνησαν το ταξίδι τους από τα τουρκικά παράλια για την Λέσβο χθες το βράδυ με τέσσερις από αυτές να καταφέρνουν τελικά να φτάσουν στις Λεσβιακές ακτές.

Αναλυτικά:

Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα επτά (37) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΑΚΡΑ ΚΟΡΑΚΑ” ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Σκάλας Συκαμινέας.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Μήθυμνας.




Επίσης, στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα πέντε (35) αλλοδαπών προέβη, πρώτες πρωινές ώρες χθες, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2018''.

Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΛΑΜΝΑ” ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του σκάφους FRONTEX, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Σκάλας Συκαμινέας.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Μήθυμνας.

Επίσης στον εντοπισμό και τη διάσωση εξήντα έξι (66) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2018''.

Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Αεροδρομίου ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης. 

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.