Τέλος το «εξοικονομώ» για το Βόρειο Αιγαίο- Εξαντλήθηκαν τα χρήματα των 12 εκ. ευρώ που αντιστοιχούν για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Στις 2 χθες το μεσημέρι

Στις 2 χθες το μεσημέρι εξαντλήθηκαν τα χρήματα των 12 εκατομμυρίων  ευρώ που αντιστοιχούν για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στο πρόγραμμα «εξοικονομώ κατ οίκων» και όσοι κατέθεσαν την αίτης./η τους από κει και μετά θεωρούνται επιλαχόντες.

Μέχρι τις 2:00 το μεσημέρι αίτηση είχαν υποβάλει 420 νοικοκυριά στη Λέσβο, 220 στη Χίο  και 100 στη Σάμο ενώ εκκρεμούσε η αίτηση και θεωρούνται επιλαχόντες 110  στη Λέσβο , 60 στη Χίο  , 40 στη Σάμο και Ικαρία Λήμνος μαζί γύρω στα 90 αιτήματα. 



Από τον διπλασιασμό των κρατικών κονδυλίων του προγράμματος που ανακοίνωσε ο υπουργός περιβάλλοντος θα ενταχθούν και οι επιλαχόντες που πρόλαβαν και κατέθεσαν την αίτησή τους.

Σύνολο δηλαδή για όλη την περιφέρεια θα ικανοποιηθούν περί τα 1100 αιτήματα και θα «πέσουν» στην τοπική αγορά 16 εκατομμύρια (7,5 εκατ. από την Περιφέρεια και 4,5+4,5 εκατ. από το  ΕΠΑνΕΚ).

Να θυμίσουμε ότι όσοι είχαν κάποια αυθαίρετη κατασκευή σε χαρακτηρισμένη  αρχαιολογική και ιστορική περιοχή δεν μπόρεσαν καν να υποβάλλουν αίτηση αφού πρώτα έπρεπε να τακτοποιηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού κάτι που δεν έγινε και αφορά την πόλη της Μυτιλήνης, στην πόλη της Χίου, η μισή σχεδόν Λήμνος και πολλοί οικισμοί της Σάμου.


Πηγή ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ