Ευφάνταστα άρματα και πληρώματα, χορός, πλήθος κόσμου, δώρα και 1000€ έπαθλο στο καρναβάλι της Μυτιλήνης-ΤΑ ΓΙΟΥΝΙΑ 2018 (PICS, VIDS)

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες Κυριακή (18/02) το βράδυ το φετινό καρναβάλι της Μυτιλήνης «ΤΑ ΓΙΟΥΝΙΑ 2018».


Γέμισε «μασκαράδες» η Μυτιλήνη την Κυριακή που ήταν και η τελευταία ημέρα του Καρναβαλιού που διοργάνωσε ο Δήμος Λέσβου μαζί με τους εθελοντές και την οργανωτική επιτροπή του καρναβαλιού..

Η καρναβαλική παρέλαση ξεκίνησε περίπου στις 16:00 από την Λαγκάδα Μυτιλήνης με παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών, όπου και περιόδευαν σε όλη σχεδόν την Μυτιλήνη με κατάληξη την πλατεία Σαπφούς, όπου εκεί περίμενε υπομονετικά πλήθος κόσμου σε όλες τις μεριές της προκυμαίας Μυτιλήνης..



Για ακόμα μια φορά ο σύλλογος της Λαγκάδας και της Επάνω Σκάλας δημιούργησαν τα μεγάλα άρματα…

Με αρχηγό τον Μάκη Βενετα οι δυο σύλλογοι παρουσίασαν 7 άρματα με σαφή μηνύματα στο καρναβάλι της Μυτιλήνης..


Το πρώτο άρμα ήταν αφιερωμένο στο σύλλογο Επάνω Σκάλας, το 2ο στην Βουλή των Ελλήνων, όπου πάνω σε παιδική χαρά ήταν όλοι οι αρχηγοί των κόμματων αλλά και ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος.Το 3ο στις εκλογές και την απλή αναλογική, το 4ο στο Σκοπιανό, το 5ο στην γνωστή υπόθεση σκάνδαλο Novartis, το 6ο στον πρόεδρο της Τουρκιάς Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και το 7ο στο αυγό του φιδιού την Χρυσή Αυγή.



Την παρουσίαση της εκδήλωσης επιμελήθηκαν με την βοήθεια των εθελοντών η Αθανασία Δαφιωτη και ο Γιώργος Λιμναίος.

Στο τέλος ήρθε αυτό που όλοι ανέμεναν καθώς το μεγάλο «Κυνήγι κρυμμένου θησαυρού» με συμμετοχή πλήθος καρναβαλιστών και πολλών πληρωμάτων έφτασε στο τέλος του και ανακοινώθηκαν παρουσία του Δήμαρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού οι νικητές και οι ηττημένοι.

Ο διαγωνισμός ήταν δύσκολος, καθώς οι περισσότερες ομάδες ήταν πολύ καλές. 

Όλοι οι συμμετέχοντες, καθώς και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, ψήφισαν και ανακήρυξαν νικητή την ομάδα «Μακαρόνια Εν Βράσει».


Στη μεγάλη νικήτρια του διαγωνισμού την απονομή έκανε ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός.

Μάλιστα η ομάδα «Μακαρόνια Εν Βράσει» ανακοίνωσαν ότι το ποσό των 1000€ που κέρδισαν θα διατεθεί για φιλανθρωπικό σκοπό στην Μαρία που έχει μεγάλα κινητικά προβλήματα και πρέπει να χειρουργηθεί άμεσα.

Κάποιοι γρίφοι ήταν εύκολοι, με αποκριάτικη διάθεση, αλλά οι περισσότεροι ήταν δύσκολοι.

 Αμέσως μετά ακολούθησε παρουσίαση των αρμάτων και των καρναβαλικών σχημάτων και διαφορές εκδηλώσεις μέχρι αργά το βράδυ, με το συγκρότημα Εφάπαξ να διασκεδάζει μουσικά τον κόσμο.
.

Στο τέλος ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, μαζί με τον αντιδήμαρχο πολιτισμού Κωνσταντίνο Αστυρακακη, κήρυξαν την λήξη της Λεσβιακής Αποκριάς 2018 “Τα Γιούνια” ανανεώνοντας το ραντεβού τους, για του χρόνου με περισσότερες και καλύτερες εκδηλώσεις.

Η κάμερα της LesvosPost WEB TV βρέθηκε εκεί και κατέγραψε το φετινό Μυτιληνιό καρναβάλι.... σε 2 βίντεο με την καρναβαλική παρέλαση αλλά και το τι έγινε πάνω στην σκηνή στην Πλατεία Σαπφούς.

Καρναβαλική παρέλαση


Καρναβάλι-ΤΑ ΓΙΟΥΝΙΑ 2018


Δείτε όλο το πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το Μυτιληνιό καρναβάλι..Αναζητήστε τα πρόσωπα σας…και κάντε ελεύθερο tagg



To LesvosPost.com 

To LesvosPost.com για ακόμα μια φορά κάλυψε όλες τις εκδηλώσεις του Μυτιληνιού καρναβαλιού.

Μάλιστα κατά την χθεσινή παρέλαση σε διάφορα σημεία της διαδρομής υπήρχαν συνεργάτες μας με τα ειδικά μπλουζάκια του LesvosPost.com καταγράφοντας το κάθε λεπτό της παρέλασης αρμάτων και καρναβαλιστών. 

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου με περισσότερα ρεπορτάζ και βίντεο. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους καρναβαλιστές και τους διοργανωτές για την συνεργασία τους στην κάλυψη του καρναβαλιού από το LesvosPost.com….. 

Και του χρόνου


Ρεπορτάζ-Φώτο, Βίντεο: Ραφαήλ-Αναστάσιος Στεφάνου (Ρεπόρτερ-συνεργάτης LesvosPost.com)

Παράγωγη: LesvosPost Media Group


Φεβρουάριος 2018